Hovudside

Hvordan Grow en Square Pumpkin

by Walther

Hvordan Grow en Square Pumpkin

Lyse oransje gresskar er et sikkert tegn på at høsten har kommet. Ofte brukt for dekorasjoner, paier eller jack-o-lanterner, er denne allsidige frukt vanligvis runde, og ofte klumpete. Med litt planlegging, kan du dyrke gresskar i kvadratiske former, og legger til en moderne vri på disse høst favoritter.

Bruksanvisning


En fil kantene av gresskar frø lett med en neglefil. Dette vil tillate spirer å bryte gjennom skallet av frø lettere. Bløtlegg frøene i lunkent vann i to til fire timer.

•  Opprett en haug med jord der gresskarfrø vil bli plantet. Rundskrivet haugen bør være ca 6 inches høy og 3 meter i diameter. Gresskar haugen må være på et sted som vil få rikelig med sollys hver dag, som gresskar er en varm-været squash.

•  Plant to eller tre frø i midten av hver haug, 2 inches dyp. Dekk med jord og vann godt. Innen en uke, bør spirene dukke opp fra bakken.

•  Vask og tørk en tom 1/2-liters papp melkekartong. Åpne topp helt å lage en rektangulær kube container. Hver gresskar vil trenge sin egen eske.

•  Plasser gresskar inn i de tomme melkekartonger når de har vokst til ca 3 inches i diameter. Still melkekartong siden av gresskar med åpningen vendt opp. Løft opp flere meter av vintreet som holder gresskar og senk gresskar inn i kartongen. Stammen og vine skal peke opp, kommer ut av toppen av kartongen.

•  Kontroller gresskar med få dagers mellomrom for å sikre at det vokser fortsatt riktig retning inne i esken. Som gresskar vokser kartongen vil begrense sin form, og skaper en firkantet gresskar.

7 Dra av pappkartong fra gresskar når den når modenhet, ca 90 til 120 dager etter planting. Skjær gresskar av vintreet forlater ca 6 inches av stammen intakt. Bruk som en dekorasjon eller skjære den til å lage en uvanlig jack-o-lanterne.