Hovudside

Identifisering av grantrær

by Walther

Identifisering av grantrær

Den kongelig gran er dronningen av skogen som vokser over 100 meter høy. Det er et medlem av den eviggrønne familie med 35 varianter som finnes rundt om i verden. I USA graner vokse i nordøst, Pacific Northwest, Rocky Mountains og Midtvesten og Canada. Hver gran har særtrekk, fra dens størrelse og farge til formen av dens kjegle. Enten vokst i et verksted eller skog, kommanderer en gran oppmerksomhet.

Størrelse


Den Sitka er den høyeste på 180 meter med en bredde på 3 til 5 meter. Colorado blå er 120 meter og 30 meter bred. Colorado gran når 60 fot og er 20 meter bred. Den serbiske vokser til 50 meter høy og er 20 meter bred. Hvit gran når 50 fot og er 20 meter bred. Norge gran er 40 til 60 meter høy og 25 meter bred. Den svarte gran er 35 meter høy og 10 meter bred. Dvergen fuglerede gran vokser bare 3 meter høye.

Farge


Den svarte gran ser mørkt på grunn av sin blå-grønne blader. Colorado-gran varierer i intensitet i sin blå farge. Sin fetter, Colorado blå gran varierer fra blå-grønn til sølv. Mørk smaragdgrønn er fargen på Norge grantre. Den serbiske har en grønn topp med hvite nåler nederst. Den orientalske gran har lyse grønne nåler.

Kjegler


Den røde gran kjegle er 1 1/2 til 2 inches lang med sprø skalaer. Den svarte gran ovale kjegle er lilla og 1 cm lang. Den lange, slanke kjegle av den hvite gran gjennomsnittlig 2 inches. Engelmann gran har lyse brune kjegler som måler 2 1/2 inches. Sitka oransje kjegle når opp til 3 1/2 inches.

Betydning


The Norge og blå grantrær er favoritter i landskaps grunn av deres solid løvverk. Trevirke fra de hvite og svarte grantrær gjør utmerket byggemateriale på grunn av sin tøffe korn. Den serbiske gran er begunstiget som vindfang og hekker. I naturen, alle grantrær tjene som en verdifull matkilde for dyrelivet, og gi beskyttelse under sine grener.

Insekter og sykdommer


Spider midd angripe interiør åler og slå dem brune. Den budworm defoliates trær ved å spise ny vekst. Douglas pels tue møll strømmer på nåler og sakte dreper et tre fra toppen og ned. Nålen miner fortærer åler fra innsiden og ut og etterlater en hul nål. En dødelig sopp er cytospora canker som slår greiner nær basen. De døde greiner ødelegge utseendet. Den rhizosphaera needlecast Soppen angriper de lavere nåler første så fungerer opp i treet. De infiserte nåler faller av.