Hovudside

Typer av japanske Maples

by Walther

Typer av japanske Maples

Japanske lønn trær (Acer palmatum) er urfolk til Japan, Korea og Kina. De fleste landskap er et egnet habitat for japansk lønn. Det er fem hovedtyper av japanske Maples: spraglete, oppreist, dverg, laceleaf og bambus-blad. Japansk lønn kan vokse til mellom 6 og 50 meter høye og har en rekke blad farger.

Spraglete


Det er to spesielle typer vekslande i japansk lønn. Den første innebærer deler av et blad eller til og med hele blader; disse trærne har blader med fargene rosa, gul, grønn og / eller hvit. Den andre typen kalles sand-flekket eller flekket, der flekker av en annen farge danner flekker eller prikker på bladene. Begge typene er dverg-størrelse. Spraglete japansk lønn skal vannes regelmessig og holdes borte fra den harde ettermiddagssolen.

Søyler


Søyler vokse til å bli store trær av 15 til 30 meter høye. Japanske lønn søyler vanligvis har dype rynker i bladene og er tilgjengelig i sortar med bladene i nyanser av rødt, burgunder, blek grønn og lys grønn. Av de ulike arter av søyler, den Bloodgood, Osakazuki og Arakawa er den mest dyrebare i Japan. Selv søyler kan vokse seg stor, kan de likevel bli plassert innendørs. Holde dem inne vil føre trærne til å vokse bare 1/2 til 2/3 av sin normale størrelse.

Dverg Typer


Dverg typer japansk lønn er 3 til 12 meter høye. De vanligvis vokse til å se ut som avrundede busker eller hekker. Disse grønne (og noen ganger røde) trær er god som stueplanter eller i mindre utenfor hager. Dverg typer vokser langsommere enn de fleste andre japanske Maples, men de blomstrer raskere.

Laceleaf Typer


Laceleaf typer er også referert til som dissectum typer. Disse japanske Maples vanligvis vokse til å bli bare fem meter høye. Laceleaf typer har to viktigste kjennetegnene. Først, bladene er smale og har taggete kanter som en kniv, noe som gjør dem vises Lacy. For det andre, de er kortere og busk-aktig, noe som gjør sine lange blader synes å være gråt. Laceleaf typer vokser sakte, men har vakre, grønne og røde fargetoner.

Bambus-blad Typer


Linearilobum, eller bambus-blad typer, er kategorisert som semi-dverg trær. De vokser mellom 6 og 12 meter høy. Bladene er lang, rett og smal, med en grønn og rød fargetone. Navnet bambus-blad kommer fra deres likhet til bambus. Disse japanske Maples er svært sjeldne og neppe noen gang er funnet i naturen. De er hovedsakelig dyrket innenlands i veksthus.