Hovudside

Slik Care for Mini Petunias som er Leggy og Sticky

by Walther

Slik Care for Mini Petunias som er Leggy og Sticky

Petunia er lyse blomstrende stauder, og vokse pålitelig fra siste frost om våren til første frost i høst. Disse plantene vokser i både store og små varianter, men alltid stiller spesielle krav til vekstforhold. Petunia vokse leggy og sparsom, og nekter å blomstre, når de ikke får riktig stell. Endre mini petunia vekstvilkår for å redde sviktende planter, og opprettholde god omsorg gjennom resten av sommeren for lysere blomster.

Bruksanvisning


•  Flytt petunia til lyse, solrike steder. Petunia trenger full sol i seks til åtte timer hver dag, og vokse leggy hvis de har å strekke seg etter solskinn.

•  Endre mini petunia voksende fundamenter for å gi plantene bedre ernæring og drenering. Grave to inches av organisk kompost i toppen 2 inches av jord i hele sengen. Dette gir petunia mer ressurser for vegetativ vekst, og sørger for bedre drenering for vann.

•  Vann petunia med to inches av vann hver syv til ti dager. Plantene trenger konsekvent fuktighet i deres jord for å opprettholde en sunn vekst.

•  Beskjær mini petunia. Knekk av den øverste halvdelen av hver plante å omdirigere anlegget ressurser mot forgrening og forlater.

•  Gi petunia væske eller vannløselig 8-8-8, 10-10-10 eller 12-12-12 gjødsel for å oppmuntre til ny vekst. Petunia vokse og blomstre bedre med mer næring, så mate plantene hver to til tre uker etterpå.