Hovudside

Slik Care for en Zamioculcas Zamiifolia Plant Med Gulnende Løv

by Walther

Zamioculcas zamiifolia er slik en munnfull at gartnere har begynt å kalle det det zz anlegget. Gene McAvoy, hagebruk forlengelse agent med University of Florida, mener det er den ideelle potteplante. Den tåler skygge, trenger lite vann og fortsetter å se bra. Selv Z. zamiifolia ligner visse cycads, regnes det som en aroid og relatert til Philodendron og Calla lilje. Selv om det vokser sakte, til slutt når det en høyde på 4 meter, men spredning kan lett oppnå fem meter. Z. zamiifolia lagrer vann i en underjordisk tuber. Overwatering det fører til at løvverk å gulne.

Bruksanvisning


•  Fjern Z. zamiifolia fra potten sin og sette den på 3:57 lag med aviser. Avisene hjelpe suge opp fuktighet fra røttene, så endre dem hvis de blir soggy. At anlegget til å sitte på avisen mens du desinfisere potten.

•  Kast jord fra Z. zamiifolia sin pott. Ikke lagre den til gjenbruk med andre planter.

•  Skrubb potten med varmt såpevann og deretter suge den i en løsning som inneholder en del klorin og 9 deler vann. Tillate potten for å sitte i løsningen i 30 minutter, deretter fjerne den, skyll den i rent vann og la den tørke.

•  Kontroller Z. zamiifolia røtter for tegn på råte. Skjær bort noen som har en lukt eller er myke eller råtten.

•  Repot den Z. zamiifolia ved hjelp av en lys potting mix, for eksempel en merket for bruk med kaktus eller sukkulenter. Hvis du fant rot råtne, skyll jorda med et soppmiddel som inneholder thiophanate-metyl.

•  Unngå vanning anlegget i to til tre dager etter repotting. Når du gjør vann, knapt fukte jorda og deretter la den bli tørr bein før vanning igjen.

•  Plasser Z. zamiifolia på et rom som mottar lyse, men filtrert sollys. Ikke bare vil dette hjelpe tørr jord, men anlegget gjør bedre i lyse ettermiddagssolen.