Hovudside

Kjemikaliene som trengs for å starte opp en Hot Tub

by Walther

Kjemikaliene som trengs for å starte opp en Hot Tub

En badestamp er ett sted som kan revitalisere kroppen og sinnet. All magi til side, dette tilfluktssted krever også forsiktig vedlikehold for å sikre lang levetid gjennom bruken. De fire viktigste kjemiske nivåer for å opprettholde er klor, pH, alkalitet og kalsium hardhet. Denne artikkelen vil dekke de kjemiske behandlinger du må bruke for å holde sunne vann balanserer.

Klor


Klor blir brukt til septik formål. Det finnes ulike typer klor å bruke. Natriumhypokloritt (flytende klor) har lave kostnader, øyeblikkelige effekter og kort holdbarhet, men har høyt saltinnhold og forsvinner raskt i sollys. Elemental gass klor er den minst kostbare og har ingen tilsetningsstoffer; på den annen side er det svært ustabil og trenger EPS og DOT lisenser. Diklor, som kommer i tabletter, har god beskyttelse mot sollys, oppløses raskt og etterlater ingen rester. Å velge riktig type klor vil avhenge av dine spesifikke behov.
Å redusere klor, bruk en klor Neutralizer.

pH


Det er en rekke faktorer som kan endre pH-verdier, men det er kjemikalier som kan direkte påvirke denne forbindelsen. Soda (natriumkarbonat) anvendes til å heve pH-nivåer, mens tørr syre (natriumbisulfat) brukes for å senke dem.

Alkalitet


Alkalitet brukes som en "buffer" for pH-nivåer, og er det første du vil justere når pH er av. Å øke alkalitet, legge kornet natriumbikarbonat (natron). Å redusere alkalitet, legge muriatic syre eller tørt syre. Merk: mengden av kjemikalier for å legge an på volum av vann, og mengden av variansen i hvert av nivåene. Testing kits og kjemiske bord gjør ting veldig enkelt.

Kalsium hardhet


Øke nivåer av kalsium hardhet ved hjelp kalsiumklorid. Å redusere, delvis drenere vannet og tilsett ferskvann.

Andre kjemiske produkter


Det finnes en rekke ulike kjemiske prosesser som er utviklet for å påvirke badestamp vann. Noen av disse inkluderer rensebasseng, alger mordere, klor nøytraliserer og organiske klorforsterkere.
Andre produkter for å vurdere å bruke er chlorinators og testing kits. Chlorinators er koblet til eksterne rørføringer for å injisere tablett klor i vannet jevnt og trutt. En testing kit vil hjelpe deg å finne ut hvordan å opprettholde de kjemiske nivåer i din badestamp.

Advarsler


Vær forsiktig ved håndtering av klor; det kan flekke klær og brenne dine øyne. Aldri legge vann til kjemikalier; bare legge kjemikalier til vann. Ulike typer av klor påvirker pH annerledes, heve det, senke den, eller å ha noen effekt i det hele tatt.