Hovudside

Betong riving Teknikker

by Walther

Betong riving Teknikker

Betong verdi som byggemateriale ligger i dens styrke og holdbarhet, men denne samme holdbarhet kan være litt plagsom når det gjelder tid til å rive betongkonstruksjoner og objekter. Heldigvis moderne teknologi tilbyr en rekke teknikker for å rive betong, hver med fordeler for visse typer prosjekter.

Pneumatisk og hydraulisk Breaking


Pneumatiske eller hydrauliske brytere tilbyr en populær tilnærming for knuste fortau og fundament av betong. De pneumatiske varianter er drevet av trykkluft, mens den hydrauliske hammere er avhengige av komprimert fluid fra en pumpe. Håndholdte pneumatiske brytere er ofte kalt jackhammers. Maskinmonterte brytere er også tilgjengelige og kan utøve betydelig makt på priser så høyt som 300-800 slag per minutt. Mens de er allsidig og svært effektiv, brytere er utrolig bråkete og kan skape mye støv.

Trykkfeit


Trykk sprengning er en noe langsommere metode som bryter betongen i mindre deler fremfor knuste den helt. I mekanisk trykk brister, blir et hull boret inn i betongen, og en maskin som utøver økende hydraulisk trykk til brudd i betongen. I kjemisk sprengning, derimot, blir kjemikalier innført i borehull, hvor de reagerer og utvides til å frakturere betongen rundt dem. Styre sprekk retning med mekanisk sprengning kan være vanskelig, imidlertid, og kjemisk sprengning er dyrere.

Demontering


Betong kan også bli kuttet opp i mindre blokker, og fjernes ved hjelp av kraner. Entreprenører kan kutte betongen med sager, vann-Jetters eller termiske lanser. Vannet Jetter benytter en høytrykks eksplosjon av vann blandet med en slipende eller hakkete materiale, mens den termiske lanse brenner jern for å skape høye temperaturer så kan den spise seg inn i betongen. Begge metodene redusere støv, selv om termisk lanse tilnærming kan innebære brannfare og kan føre til omliggende betong å svekkes noe.

Wrecking Ball og Sprengstoff


Den wrecking ball er en hevdvunnen tilnærming. En massiv ball svingende fra enden av en kran bombarderer strukturen til det krøller under slagene. Denne teknikken krever litt dyktighet og erfaring, imidlertid, og kan være uegnet hvis kraftledninger ligger i nærheten. Sprengstoff kan være nyttig for å håndtere store mengder betong, selv om de gjør en masse støy og kan utgjøre alvorlige sikkerhetsrisikoer ved feil bruk.