Hovudside

Hvordan å beskjære en Laceleaf japansk Maple

by Walther

Hvordan å beskjære en Laceleaf japansk Maple

Laceleaf japansk lønn legge skjønnhet og ynde til landskapet i alle årstider. Beskjæring dem kan virke komplisert på grunn av sin ekstreme variasjoner i form og løvverk. To hovedtyper av laceleaf Maples er tilgjengelige: oppreist og gråt. Forskjellige teknikker er brukt for hver enkelt, men det grunnleggende den samme. Beskjæring og opprettholde en laceleaf lønn er ikke vanskelig. De fleste japanske lønn arter krever bare sporadisk vedlikehold for å fjerne ødelagte lemmer eller å forme treet. Beskjæring gjøres best på våren og lett gjennom sommeren for de varianter med tett løvverk.

Bruksanvisning


•  Identifiser type japansk lønn av sin vekst vane, enten stående eller gråte. Gråtende japansk lønn er de mest vanlige, men oppreist varianter med laceleaf løvverk finnes også. En oppreist type vil ligne et tre i form, mens en gråtende japansk lønn har lemmer som faller i en kaskade.

•  Hvis du vil beskjære en oppreist treet, undersøke formen tett. Identifisere noen svake, kryssende eller ødelagte lemmer. Disse vil bli fjernet først. Desinfisere beskjæringssakser med alkohol før du gjør det første kuttet. Fjern hvert lem til en annen gren veikryss eller hovedbagasjerommet. Ikke la en spire, som det vil samle fukt og råte.

Etter å ha fjernet problemet lemmer, sjekk treet generelle utseende og balanse. Tynne ut tett grupperte grener for å fremme luftsirkulasjon. Sviske av eventuelle lemmer som vises klosset eller skjemmende. Rund av treets baldakin lett. Ikke ta mer enn en tredjedel av treets samlet vekst hvert år. Over-beskjæring vil produsere en flush av skjemmende og svak ny vekst.

•  Beskjæring en gråtende japansk lønn er i utgangspunktet det samme som en oppreist type. Desinfisere beskjæringssakser med alkohol, og deretter fjerne eventuelle svake, døde, kryssende eller skadede grener. Se etter eventuelle lemmer som synes å være å gå tilbake til en oppreist vekst vane, og fjerne dem. Sviske av eventuelle suckers vokser ved foten av treet. Gråtende Maples er ofte podet på en rotstokk fra en oppreist treet, som kan suger voldsomt. Rotskudd kan kreve fjerning mer enn en gang i vekstsesongen. Gråtende japansk lønn har ofte et dekorativt vridd stammen som er skjult av tett løvverk. Tynning ut kalesjen gjør at veksten vane å bli sett. Beskjær til en knopp kryss eller en hoved lem, igjen aldri forlate en spire. Gjør alle beskjæring kutt flush.

•  Fjern alle beskjæres materiale og brenne eller kompost det. Rydde opp alt planteavfall grundig for å forebygge sykdom.

Tips og advarsler


  • Pass på at beskjæringssakser er ganske skarp. Sløve beskjæringssakser kan føre til arr og skade treet, forlater penetrasjonssårene for sykdom.