Hovudside

Hva er galt med min Air Conditioner Når Blowing kald luft fra utsiden av enheten?

by Walther

Hva er galt med min Air Conditioner Når Blowing kald luft fra utsiden av enheten?

Sentrale air condition fungerer ved å fjerne varme og fuktighet fra husholdningenes luft. Fuktigheten fjernes som kondensasjon og drenert utsiden, og varmen fjernes ved hjelp av kjølemedium, som i sin tur fjernes ved systemets kompressor. En indikasjon på et fungerende system er varm luft blir exahuasted av kompressoren fan.

Hvordan HVAC Works


Sentral air condition (HVAC) er en serie av komponenter som ligger inne i hjemmet og ut. Prosessen starter og slutter med kompressoren, som plasserer til gass under intenst press, snu den til en kald væske. Væsken pumpes til fordamperen, hvor den går gjennom en serie av vridning kobberrør som er kjent som spolen. Varm luft fra hjemmet er blåst over spolen med to resultater: lufta er kjølt og fuktigheten blir fjernet via kondens. (Kald) kjølemiddel i spolen absorberer varmen fra husholdningen luft, svinger tilbake til en gass og sendes tilbake til kompressoren, hvor kraftig vifte bidrar eksos innestengt varme som prosessen starter på nytt.

Kompressor


Utendørs baserte kompressor er toppet med en sterk, kraftig vifte. Under normal drift, fungerer viften å trekke varmen av kompressoren spoler, som inneholder varm gass. Kjølemediet, som pumpes inn fra fordamperspiralen, er nå varmt etter absorpsjon av varme fra huset luft. Problemet er at det varme kjølemiddel er sannsynligvis kun 50 grader C, og vil ikke ventilere på en vanlig varm dag. For å løse det problemet, trykksetter kompressoren gassen, å heve temperaturen til nesten 170 grader C, som deretter ventilert bort av kompressorviften. Den nå meget varmt kjølemiddel passerer gjennom et kapillarrør, hvor trykket senkes, og temperaturen faller. Den enkle indikasjon på at alt fungerer riktig, innebærer følelsen luften blir blåst ut av kompressoren, som skal være betydelig varmere enn uteluften.

Kjølemiddel


Det finnes en rekke av kulde gasser som brukes i HVAC-systemer, med eldre og miljøskadelige gasser sakte fases ut. Uavhengig av variasjon, kjøle alle fungerer på samme måte. Inneholdt i et lukket system, er ideen om en HVAC å inneholde og gjenbruke det samme kjølemiddel for levetiden til systemet. Men over tid, synes kjøle ofte å rømme via en lekkasje i systemet eller ødelagte pakninger. Resultatet av lav kjøle er mangel på kjøling samt isdannelse på forsyningsledninger og coil. For lite kjølemedium mener systemet vil ikke være i stand til å fjerne den varme luften fra hjemmet, noe som resulterer i kompressoren lufting romtemperatur luft. Kjølig luft som ventileres ut av eksos er en indikasjon på et problem i systemet.

DIY Fixes


Skitne luftfiltre og skitne spoler kan være ansvarlig for kjøling problemer. Heldigvis, begge er lett å fikse. Luftfiltrene er funnet bak en ventil i en vegg eller tak. Filtrene er disponibel og billig og bør byttes ut hver måned. Spolen, som ligger i fordamperen, kan være profesjonelt rengjort eller gjort selv med en kommersiell spray og drypp-skum renere. I begge tilfeller kan rengjøring av selv delene av HVAC system resultere i lavere temperaturer, mindre energiforbruk og spare på servicetelefoner.

Kalle en profesjonell


Når du arbeider med kjølemiddel eller å måtte åpne opp komponenter, ved hjelp av en profesjonell AC tekniker anbefales. Kjølemiddel bruk er strengt regulert av EPA og er ikke tilgjengelig for kjøp over disk. I tilfelle et stort problem med systemet, få flere sitater for reparasjoner. De fleste service fagfolk vil prøve å selge deg et nytt system, men de fleste systemer er faste for langt mindre enn kostnadene ved utskifting.