Hovudside

Hvordan kan et Seed vokse i en kjegle

by Walther

Hvordan kan et Seed vokse i en kjegle

Bartrær, inkludert furutrær, Redwoods, grantrær, seder, sypresser, einer og grantrær, er gymnosperms, produsere kjegler laget av flere overlappende skalaer. Disse kjegler tjene som den primære form for reproduksjon for bartrær. Bartrær vanligvis produsere både mannlige og kvinnelige kjegler. De kvinnelige membranene er bærere av frøene som hver plante produserer for å forplante arten.

Mannlige reproduktive organer


De mannlige kjegler inneholde kjønnsorganer, henvist til en microspoangia. Hver microsporangium danner pollen granulater som inneholder sædceller. Mange arter av bartrær produsere profilerte mengder pollen som er lett synlig som et lysegult pulver som dekker alt i umiddelbar nærhet av bartrær som blomstrer.

Kvinnelige kjønnsorganer


De kvinnelige kjegler på planten vokse en ovule på innsiden av hver skala på kjeglen. Innenfor hver ovule er kvinnelige kjønnsceller, kalt megaspores. Hver megaspore slutt vokser til en megalogametophyte, som inneholder en archegonium, reproduksjons organ som inneholder et enkelt eggcellen.

Befruktning


Som den kvinnelige kjegle modnes, åpner det delvis for å tillate pollen å delta. Når pollen kommer i kontakt med en ovule, sædcellene innenfor pollen inn i archegonium å befrukte egget. Det befruktede egget da vokser inn i et embryo. Den megalogametophyte og embryo sammen deretter vokse inn i frø av anlegget. Denne prosessen foregår ved hvert modne skala i den kvinnelige kjegle hvor befruktning skjer.

Seed Distribusjon


Når frøene er helt modne, åpner den kvinnelige kjegle helt, frigjøre frø, som deretter faller fra kjeglen. Mange bartrær produsere frø som har en eneste vinge som en del av frøet pelsen. Dette gjør at både tyngdekraften og vinden å fordele frøene i hele området rundt modertreet.