Hovudside

Best Tomato å vokse i Georgia

by Walther

Se opp "Beef Boys," arvestykke Brandy tomat er ledelsen som den beste tomat å vokse i Georgia. Mens nyere hybrid tomater fortsette å dominere de fleste Georgia hager, er arvestykke tomat stadig mer populært og gjør et comeback.

Fakta


Brandywine spor tilbake til 1885. Frukten er rosa rød og vokser 1 til 1,5 pounds, med forfall i 80 dager.

Betraktninger


En forskjell mellom å øke arvestykke tomater i stedet for vanlige tomater er at de fleste arvestykke tomat dyrkere kjøpe sine planter som frø. For gartneren som foretrekker å ha tomatplanter som allerede er i gang, flere hagesentre i Georgia området nå selge Brandy tomat allerede vokst opp i små potteplanter, klar til transplantasjon.

Planting


Når startet fra frø, bør plantene utgangspunktet dyrkes innendørs. Transplant utenfor etter all fare for frost er over. Brandywine, som andre arvestykke tomater, foretrekker et espalier å klatre og bør plantes 18 til 24 inches hverandre.

Omsorg


Brandywines foretrekker lyse, direkte sollys og rikelig mengder vann. Under varme Georgia somre, bør plantene vannes første tingen i morgen eller tidlig på kvelden etter varmen av dagen har sunket.

Problemer


I motsetning til hybrid tomater, arvestykker er mer utsatt for sykdommen. Blight, blomstre slutten råte og frukt cracking er bare noen av problemene som kan oppstå. Hvis disse problemene er oppstått i løpet av en vekstsesong, tomatplanter kjøpte neste år bør plantes bort fra området (vekstskifte) for å minske sjansen for dette problemet tilbakevendende.