Hovudside

Hvordan å dyrke tomater i Michigan

by Walther

Hvordan å dyrke tomater i Michigan

I Michigan, kan du plante tomatplanter i mai. Plantene vil være klar for innhøsting i august. Michigan State University Extension Kontor gir råd for bakgård gartnere. Nettstedet inneholder en hage kalender som viser deg den ideelle tiden for å plante i Michigan. De tilbyr også jord testing på sine lokale kontorer. Kostnaden for en jord test kjører omtrent $ 15, som i 2010. En oversikt over kontorer MSU Extension er tilgjengelig på deres hjemmeside.

Bruksanvisning


•  Ta en 6-tommers dyp stykke jord med en liten hage spade i mars måned. Plasser jord i en bøtte. Gjenta dette trinnet i 10 til 12 steder i hele din planting området. Bruk spade for å blande jord sammen i bøtta. Fjern ca 1 pt. av jord og legg den i en glasskrukke. Ta glasset til nærmeste MSU Extension kontor for testing. Dette vil fortelle deg pH i jord, sammen med noen næringsstoffer det kan være mangler eller eventuelle forurensninger som kan gjøre dyrking av mat i det usikre.

•  Endre jord, om nødvendig etter at du får rapporten på jord. Følg anbefalingene fra Extension kontor for å perfeksjonere din jord. Du må kanskje legge kalk til jord for å heve pH eller svovel å senke den. Hvis jordtestresultatene er tilbake innen april, gjøre noen endring på den tiden. Hvis ikke, gjør det om endring så snart du har rapporten.

•  Rake planting området med en hage rake etter siste frost av året. I Michigan, er dette vanligvis i mai. Plukk en dag som ikke er altfor solrik. En overskyet dag er ideell for å plante tomater i Michigan.

•  Ta din tomatplante fra emballasjen. Bestemme lengden fra bunnen av roten til det punkt på anlegget der jord kom til når det var i beholderen. Ta denne lengden og tilsett 2 inches. Bruk dette nummeret for settedybde på tomatplante.

•  Grav et hull med en liten hage spade. Hullet skal korrespondere med det nummeret du ankom i forrige trinn. Plasser tomatplante i hullet.

•  Skyv tomat bur ned over toppen av tomatplante og i jorda. Ikke la buret for å gå gjennom plantens røtter.

•  Fyll hullet opp med jord. Slutte å legge til jord når jorda rundt anlegget er på nivå med bakken.

•  Vann området ved hjelp av en hageslange. Tomatplanter trenger fuktig jord å vokse. Ikke over vanne plantene. Hvis pytter er forming i jorda, stoppe vanning. Vanne tomatplanter hver dag med mindre det regner, og jorda er allerede fuktig.

•  Påfør en gjødsel til tomatplanter. Tomater bruke nitrogen fra jorda til å vokse. Bruk anbefalingen fra MSU Extension å plukke den riktige formelen. Følg produsentens instruksjoner for riktig påføringsmetode. Befrukte tomatplanter en gang i måneden.

Tips og advarsler


  • Alltid plante tomatplanter i et område som mottar en hel dag med sø