Hovudside

Forskjellige typer Ventilasjon for Tak Helvetesild

by Walther

Ventilasjon taket ditt er riktig den mest effektive måten å forebygge en rekke potensielt alvorlige problemer som spenner fra allergisymptomer til mugg vekst til isen dammer på taket. På grunn av viktigheten av tak ventilasjon, det er forskjellige måter å ventiler taket ved hjelp av ulike ventilasjonskomponenter. Å vite de grunnleggende forskjellene mellom hver type hjelper deg bestemme hvilke du vil bruke lang tid før du tar noen helvetesild av taket ditt.

Bjelkelaget Vents


Bjelkelaget vents er den mest brukte typen av ventilasjon for tak og er vanligvis installert når hjemmet er bygget. Bjelkelaget vents forbedre ventilasjonen ved å tilby en sti hvor luften inne på loftet rømmer til taket utenfor og frisk luft utenfra penetrerer singel lag, noe som gjør sin vei inn på loftet under taket. Soffitter er lite vedlikehold, krever litt mer enn en gang årlig sjekk og pass på at lufte ikke har blitt blokkert av fugler 'reir, blader, isolasjon eller andre hindringer.

Lufte eller Stack Vents


Lufte eller stable vents er bedre for flate tak, som er mer utsatt for fukt problemer enn er skråtak. En typisk luftehull i en flat takkonstruksjon steder man lufte per 1000 meter av taket plass mellom helvetesild strekker seg ned til dampsperre mellom to isolasjonslag. Hvis du velger lufte eller stable vents, kjøpe obligasjoner med ventilene slik at nedbør er ikke gjør sin vei inn i taket gjennom ventilene.

Ridge Vents


En annen vanlig tak vent typen som er installert under helvetesild er en åskam vent. Ridge vents er attraktive for noen huseiere på grunn av sin lave profil, subtil utseende og enkel installering. De to typene ridge vents mest brukte i boliginstallasjoner er metall ridge vents og grus-over ridge vents. Begge er naglet til området under helvetesild og ekstra helvetesild plassert rundt i lufte danner en tett forsegling.

Vent Fans


Selv om mindre vanlig, noen takene bruke enten drevet eller passive loft fans som forbedrer ventilasjon mellom grus lag av taket og innsiden av loftet. Passive loft fans er fine. Powered loft fans koste mer i strømutgifter å kjøre enn de sparer til hus i energikostnader ved å forbedre tak ventilasjon. Som bjelkelaget vents, loft fans må være ryddet for rusk og obstruksjon sikre at de fungerer ordentlig.