Hovudside

Hvordan behandle Jade Plant Rot

by Walther

Hvordan behandle Jade Plant Rot

Jade plante eller penger treet (Crassula ovata) er en saftig arter fra Sør-Afrika som gjør en lett-å-vokse potteplante. Den trives i et lyst sted med noen direkte solskinn og overlever omsorgssvikt. Å være en saftig, er den sårbar for råte hvis over-vannet eller holdt i kalde og fuktige forhold. Når en jade plante begynner å råtne, må det behandles umiddelbart, eller hele anlegget vil være i fare.

Bruksanvisning


•  Stopp vanning og misting en jade plante så snart du oppdager noen råtnende løv eller myke grener. Sørg for sin potten er ikke stående i en skål med vann. Tips planten ut av potten og se etter svertet eller myke røtter som indikerer pythium rot råtne. Fjern eventuelle råtne røtter og all jord klamrer seg til roten ballen. La hele anlegget for å tørke ut for en uke. Hvis det er ingen tegn til rot råtne, erstatte anlegget i beholderen sin og flytte det nær en varm, solrik vinduet til jorden tørker helt ut.

•  Kutt av noen råtne grener eller grener som holder råtnende løv med en steril kniv. Hvis hoved stammen er myk eller kollapser, fjerne friske grener og la dem tørke for en uke siden av et solfylt vindu.

•  Vann jade plante en gang sin jord har tørket ut og bladene begynner å rynke litt. Gi nok vann til å fukte jorda og la alt overflødig vann kan renne unna. Legg den i den varmeste og lyseste tilgjengelig sted i hjemmet med temperaturer på 50 grader Fahrenheit minstevannføring.

•  Plant friske grener i tunge keramiske potter i kompost formulert for sukkulenter eller 50 prosent blanding av torv og sand eller perlite. Fukte jord og plass ved siden av en lysende vindu som mottar minst fire timer med direkte sol i dag.

Tips og advarsler


  • Plant jade planter i tunge keramiske potter som de raskt bli topptung. Velg uglasert keramikk som dette gjør at vannet fordamper raskere og hindrer rot råtne. Reduser vinteren vanning til et minimum, noe som gir akkurat nok til å hindre at bladene fra shriveling.
  • Ikke plasser steiner eller småstein i bunnen av en jade plante potten da disse kan blokkere drenering hull og føre vann-logging.