Hovudside

Hvordan lage en Rustikk Hage Arbor

by Walther

En vakker hage er ikke komplett uten områder for avslapping og ettertanke. En klassisk struktur som har gitt denne typen området i mange hager er lysthus. Arbors er enkel og vakker - de gir skygge og en struktur på hvilke planter kan vokse. Etter disse trinnvise instruksjoner, kan du bygge en vakker rustikk hage arbor som vil vare i mange år.

Bruksanvisning


Lag en Rustikk Hage Arbor


•  Velg minst femten eller tjue solide trestolper. For en rustikk arbor vil du kanskje innlegg som ikke har blitt fratatt sin bark. En raggete sedertre innlegget formidler en veldig rå og rustikt utseende. Stolpene bør være minst 8 eller 9 meter i lengde, og alle omtrent samme størrelse. Bruk tykke, solide innlegg for vertikal og horisontal struktur.

•  Dig fire stolpehull, hver om en fot dyp. Arbor bør danne en firkant med stolpehull i hjørnene. Plassere innleggene i hullene og fylle dem med våt sement. Bruk et nivå for å sørge for at dine innlegg er helt rett og holde dem på plass til sement tørker.

•  Koble stolpene med fire innlegg på omtrent 7 eller 8-fots nivå. Sørg for at disse horisontale innlegg er nivået før du fester dem. Arbor vil være sterkest og mer attraktive hvis den horisontale innlegget stikker forbi den vertikale en, og hvis den vertikale stolpe stikker opp over den horisontale ett. Bruke store stålbolter for å koble innleggene til hverandre. Teste den resulterende firkantet struktur for styrke ved å trekke i de horisontale bjelker. Det skal ikke være noen bevegelse eller bøye av innleggene.

•  Bruke mindre stillinger enn de som brukes for den store strukturen, dekke arbor med jevnt fordelte innlegg og fest dem til de horisontale innlegg med bolter. Hvis du ønsker en skygge arbor, legger mange innlegg med lite plass mellom dem. For en solrik arbor plass innleggene så mye som en fot fra hverandre.

•  Test arbor for vekt belastning. Hvis vertikal eller horisontal struktur ser ut til å bli bøyd under vekten av lysthus taket bør du ta noen av innleggene på toppen av lysthus.

Tips og advarsler


  • Legg en attraktiv uteplass under arbor for en skyggefull plass area.Plant vinstokker å vokse opp arbor for å fullføre den rustikke utseende.
  • Aldri bygge en arbor med svake eller råtnet wood.Always teste arbor styrke før noen står under it.Do ikke prøve å span arbor over en lang avstand uten flere vertikale støtter.