Hovudside

Husholdnings Tips om Mold

by Walther

Husholdningenes mugg er ikke bare en skamplett i hjemmet, men det kan også føre til helseproblemer for folk som er allergiske mot sine sporer. Forebygging er nøkkelen til å kontrollere mold, men rettsmidler eksisterer for å ødelegge mold som allerede har begynt å vokse.

Hold ting Kles


Fuktighet er en av de viktigste forholdene som trengs for mold å vokse, så holder ditt hjem relativt fuktighet fri for å hindre mugg fra å få en høyborg. Hvis din hjemme føles fuktig, deretter en luftavfukter kan brukes til å holde luftfuktigheten lav. Tørke dusjvegger og badekar tørr etter dusjing eller bading vil dempe muggvekst i dette området.

Lekkasjer og områder der vann kan trenge inn ditt hjem bør repareres før mugg kan begynne å vokse. Vinduer og dører bør holdes stengt i geografiske områder hvor luftfuktigheten er høy, spesielt om sommeren. Mold kan holdes under kontroll på badet og vaskerommet ved å holde en ventilasjonsvifte kjører for å trekke fuktighet ut av luften, og ved å rense dette området oftere.

Rengjør It Up


Mold er forårsaket av sporer som formerer når forholdene er optimale for dem å vokse ut av kontroll. Muggsoppsporer bli båret inn i hjemmene på såler av våre føtter, av kjæledyr og selv gjennom oppvarming og air condition kanaler. Regelmessig rengjøring og støvsuging kan fjerne sporene før mugg har en sjanse til å begynne å vokse.

Hvis formen er allerede vokser i et hjem, er det noen kommersielle rengjøringsmidler som er spesielt laget for å ødelegge formen og hemme videre vekst. Det bør utvises forsiktighet ved bruk av disse typer renere fordi noen merker kan være etsende. Forsvarlig omsorg bør alltid tas ved bruk av sterke mold og mugg rengjøringsmidler. Tilstrekkelig ventilasjon er et must for å unngå å puste inn røyk fra kjemikalier som brukes i rengjøringsmidler.

Bruk sitronsaft eller vanlig husholdningseddik for en naturlig tilnærming til kvitt ditt hjem av mold som allerede har begynt å vokse. Spray enten væske på formen. Etter at væsken til å mette området i 15 til 20 minutter, tørke området rent. Sørg for å teste dette i et lite synlig sted først fordi både sitronsaft og eddik kan lette visse overflater.

En annen utmerket mold destroyer er tea tree olje. Dette er en sterk luktende eterisk olje som er en soppdrepende og fungerer godt for å bekjempe alle typer mold. Bland 2 ts av tea tree olje og 2 kopper vann i en sprayflaske. Riste denne godt og spray på området berørt av mold. Tillate dette lufttørke og se formen forsvinne.