Hovudside

Sticky Stuff på en Cherry Tree Branch

by Walther

Sticky Stuff på en Cherry Tree Branch

En cherry tree reagerer til skade eller stress ved væskende saft; det vil si den klebrige ting du ser på en gren. Denne prosessen er kjent som gummosis. Over tid blir dette sap tykt og klebrig. Skade av insekter, sykdommer eller mekanisk skade kan utløse denne responsen. Kirsebærtrær, både søt og syrlig, er en del av den gruppen av frukttrær kjent som steinfrukt. Sammen med kirsebær, omfatter denne gruppen fersken, plommer, aprikoser, nektariner og andre frukter. Fordi trær som tilhører denne gruppen er så nært beslektet, men de deler de samme insekt og sykdomsproblemer.

Insekt Damage


Fersken treet borer er en ødeleggende insekt skadedyr av kirsebærtrær. Se etter saft oser fra stammen noen få inches over jorda. Saft blandet med en sagmugg utseende materiale - kjent som frass - indikerer normalt fersken treet borer.

Hvis oser saft eller frass ligger høyere opp stammen eller på sidegreiner, mistenker at mindre fersken treet borer, en annen art. Dette insektet krever et område på treet allerede skadet av sykdom for å få tilgang til det indre bark.

Sykdommer


I enkelte deler av landet, er flerårig forderve den vanligste årsaken til gummosis. Se på grenene for ovale lesjoner omgitt av en callus. Tannkjøtt produsert av denne sopp sykdom er ofte klart, men kan endre til en mørkere farge; det vil ikke inneholde frass. Sykdommer som brune råte, botryoshaeria og virus vil også føre gummosis.

Miljø betingelser


Vinterskade vil stimulere gummosis. Temperaturer som nærmer seg -25 grader Fahrenheit vil begynne å drepe tre deler. En mer vanlig form for vinterskade skjer i løpet av en kald spell da, på en klar dag, solen plutselig varmer trestammen og øker temperaturen nok til å føre til at cellene i indre bark til å bli aktive. I løpet av natten, temperaturen faller nok til å drepe de aktive celler. Dette symptomet er oftest funnet på sørvest siden av treet. Ingen frass er knyttet til denne gummosis.

Andre faktorer


Mekanisk skade forårsaket av gressklippere, trimmere, stiger, uforsiktig beskjæring eller høsting vil føre gummosis. Ugressmiddel skade, dårlig voksende områder, hagl, tørke eller skade fra en hvilken som helst årsak kan stimulere kirsebærtrær å utstråler saft. Gummosis er en fysiologisk reaksjon ved et kirsebærtre til noen form for stress.