Hovudside

Low-Energy grolysene

by Walther

Voksende planter innendørs kan være en spennende og givende opplevelse, men det kan bli dyrt kjører høy energi lys i lange perioder. Litt tid brukt forske økonomiske pære typer kan føre til en redusert strømregning.

Høyt trykk natrium Lights


Høyt trykk natrium lys, eller HPS lampene, er ekstremt effektive pærer for innendørs voksende. Pærene produsere 140 lumen per watt. De har en lang levetid, som varer i overkant av 18.000 timer. HPS lampene avgir en orange-rød glød, som utløser hormoner i planter for å starte blomstring og spirende sykluser.

Betraktninger


HPS lampene ikke avgir blått lys, som er nødvendig for frøplante vekst. Hvis en plante nektes blått lys, vil det utvikle en leggy, straggly struktur med liten kropp. HPS lampene er ofte kombinert med blå metallhalogen pærer, som brukes i de frøplante etapper.

Light-Emitting Diode Lights


Light-emitting diodes, eller LED, er ganske ny og ikke er tilgjengelig overalt. De tilbyr lav varmeeffekt, lavt energiforbruk og har lang levetid spenner. De har i tillegg evnen til å endre farge som passer lysspekteret anlegget må til enhver tid.