Hovudside

Hvordan skille en basseng pumpe fra en flens

by Walther

Med normalt vedlikehold, vil ditt basseng pumpe kjøre stille og effektivt i mange år uten å gi deg noen problemer. Men som de fleste sentrifugalpumper, vannbåren grus vil til slutt slites ut impelleren segl. Når dette skjer, vil pumpen springe lekk og bli mindre effektiv, og du må skifte impeller segl. Hvis du har grunnleggende gjør-det-selv-ferdigheter, kan du spare kostnadene av profesjonelle reparasjoner ved å demontere pumpen og erstatte forsegle selv.

Bruksanvisning


•  Løft vanntett deksel på bassenget elektriske bryterboks og slå av strømmen ved tripping bryteren.

•  Fjern de seks boltene som holder pumperotorhuset til bassenget sil bolig, ved hjelp av en pipenøkkel. Trekk pumpeenheten rett ut.

•  Fjern slutten cap fra pumpemotoren ved å koble de fire festeskruene med en mutter driver. Løfte den lille plate av plast som dekker den runde rørformede kondensator inne i motorhuset. Plassere spissen av en isolert skrutrekker mot metall kondensator og vri håndtaket inntil den nesten berører motorhuset. Du vil se en høy spenning gnist hoppe over gapet som kondensatoren utlades.

•  Løsne skruen som fester kondensator klemmen med skrutrekker. Flytt kondensatoren til en side for å avdekke enden av motorakselen. Plassere en fastnøkkel over firkanten knast på enden av motorakselen. Kile side av skrunøkkelen mot dekselet huset stolpen for å hindre at løpehjulet fra å dreie.

•  Legg pumpen på siden og skyv den hvite nylon ring av skovlhjulsakselen. Grip akselen med en stor par av kanalen tang. Jevn pumpen med den ene hånden. Påfør raskt nedover mot klokken kraft på kanal tang med den andre hånden til å løsne gjengene. Spinne impelleren mot klokken av akselen.

6 separate pumpemotoren fra impelleren tetningshus flens ved å vri forsiktig de to halvdelene fra hverandre. Du er nå klar til å installere en ny impeller segl og montere pumpen.

Tips og advarsler


  • Ikke berør metallpumpe kondensator dekselet før lossing kondensatoren ved å kortslutte den ut med en skrutrekker. Selv om høy spenning kostnad ikke vil skade deg, er det ekstremt smertefullt.