Hovudside

Hvordan Grow en Joshua Tree Fra Seed

by Walther

Hvordan Grow en Joshua Tree Fra Seed

Noen meter virkelig egner seg til voksende ørkenlevende Joshua Tree (Yucca brevifolia), kjent for sin quirky silhuett og bustete løvverk. Hvis du bor i sin foretrukne klima av US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 7 til 10 og har en sunbaked, sand eller grus området, men kan tydelig tre som passet perfekt. Blant de mange metoder for å spre Mojave-ørkenen innfødte, vokser det fra frø er et levedyktig alternativ - under de rette forholdene.

Fresh Er Best


Det beste alternativet for å sikre spiring er å starte med friske frø - fortrinnsvis de samlet forrige sesong. Hvis du høster Joshua Tree frø selv, samle seedpods like før vinteren. Når pods tørke, knuse dem å slippe pod interiør frø. Frøene holde ferskeste når holdt i poser med fuktig sand i kjøleskapet. Hvis du ikke kan plante innen ett år, satt frøene i lufttette beholdere og plassere beholderne i kjøleskapet.

Såmaskiner Strategier


For det meste, Joshua Tree frø ikke trenger spesiell behandling før såing, for eksempel skraping overflaten. Å oppmuntre raskere spiring, men soaking frøene i ca 24 timer før såing dem kan hjelpe. En 4- til 6-tommers potten med dreneringshull og fylt med frø-starter jord vil gjøre det mulig frøplante å vokse uforstyrret uten å måtte transplantere fra potter, men starter dem i leiligheter og forsiktig flytte dem til større potter er også et alternativ. Sow hvert frø til en dybde på ca 1/2 cm. De spire mer pålitelig måte når den er satt i full sol, ved en temperatur på 60 til 70 grader Fahrenheit.

Frøplante Care


Hold Joshua treet sapling moderat godt vannet og i en varm, solrik plass til transplantasjon tid. Planlegger å transplantere den unge treet i slutten av høsten eller tidlig på våren. Hvis du er på kjøligere enden av spekteret for dyrking ørkenen ligaen, holde den unge Joshua treet inne for mer enn et år kan gi det en kraftigere start når vi står overfor sin første utendørs vinter. Som sapling vokser, kan repotting til stadig større beholdere med dreneringshull være nødvendig inntil den endelige transplantasjonen skjer.

Ground Prep


Forbedre drenering over et stort område blir avgjørende ved etablering Joshua trær. Ikke bare gjør de Mojave innfødte kreve drenering som emulerer deres naturlige ørken miljø, deres grunt rotsystem kan også spre flere meter bort fra stammen. Legge til flere trillebårer igjen av sand eller grus kan hjelpe, som kan skape en hevet jordhaug der å plante spire. For å teste om du har oppnådd riktig drenering, fylle plantehull med vann. Hvis det renner innenfor en tre-timers periode, er drenering sannsynlig tilstrekkelig.

Post-Planting Practices


Fordi Joshua trær ikke gjør det bra i rikt jordsmonn, trenger du ikke å gjødsle den voksende området ved planting tid eller i senere sesonger. I stedet opprettholde drenering er mye mer avgjørende. Utrydde depresjoner som danner nær treet med et lag av grus eller en sand hevet jordhaug for å unngå stående vann. Første års saplings setter pris på en vanning av ca 2 liter vann en eller to ganger per uke i sommer og en grundig vanning annenhver uke i varmt vær i senere år.