Hovudside

Det beste kjøkkenet Grønnsaker å vokse

by Walther

Det beste kjøkkenet Grønnsaker å vokse

Gartnere vet at forskjellen mellom butikk-kjøpte og friske grønnsaker er smak. Grønnsaker dyrket hjemme belønne en liten innsats med full-flavored ernæring, og ingen av disse er tapt i transport eller lagring. De beste grønnsakene for hagen din er de som du liker og vil bruke i dine måltider. Hvis sommeren er kort, starter grønnsaker innendørs eller kjøpe voksende planter på hagesentrene for å få en jump start på vekstsesongen.

Salat Grønnsaker


Tomater spenner fra små salatsorter til store beefsteaks for slicing. De kan dyrkes i hengende kurver eller store hager. Arvestykke typer dyrkes for sin smak, farge og sykdomsresistens mens hybrid varianter tilby størrelse, lys rød farge og rask vekst. Spinat og salat som en bit av skygge, så plante der de er i skyggen av høye planter som tomater. Varier teksturer og farger med varianter fra rødt til romano og plante noen uker for å ha en frisk avling modning jevnlig gjennom hele sommeren. Plante agurker langs et gjerde eller grensen hvor de kan spre seg. Høste agurkene mens små og anbud for salater eller plukke når de blir lengre for en siderett.

Supper


Supper av sommeren er beriket med grønnsaker fra hagen din. Erter og bønner trenger å klatre et nett eller gitter. Squash legger tekstur til supper, men bare plante hvis du har plass til det å spre seg i hagen din. Seed skygge-elskende gulrøtter mellom åsene i poteter eller ved siden av høye mais. Plukk unge gulrøtter for å spise fersk eller større røtter for å legge til smaken og vitaminer til kjøttkraft. Nye poteter er deilig på egen hånd mens større knoller er perfekt for suppe potten. Tillate kål plass til å vokse og høste hoder til å legge bladene til supper.

Side Dishes


Mais kokt umiddelbart har en unik smak som raskt endrer jo lenger den lagres. Plante mais på kantene av hagen din der det blir mest sol og beskytter skygge-tolerante grønnsaker som blomkål og brokkoli. Mais trenger lange varme somre å modnes. Brokkoli og blomkål er lett vokst og fullpakket med næring. Brokkoli trenger høsting som buketter vises, mens blomkål hoder bør dekkes av bladene for å forhindre solbrenthet.

Krydder


Peppers er deilig i retter fra salater til supper. Høste grønn, gul eller rød paprika som de modnes på planten. Løk kan plantes blant andre grønnsaker og høstet å bruke begge de øvre greener og pærene under. Gressløk og hvitløk legge smaken en rekke retter. Urtehager kan være en utfordring hvis forholdene aren € ™ t perfekt. Plant et utvalg av dine favoritt urter som basilikum, timian eller rosmarin, og se som vokser best i ditt klima. Bruk dem friske eller tørke dem før den første frosten å ha urter for å bruke hele vinteren.