Hovudside

Stell av kinesiske Evergreens

by Walther

Ofte kalles kinesiske evergreens, planter av slekten Aglaonema forekommer i tropiske skoger over sørøstlige Asia. Disse attraktive potteplanter vokse til mellom 10 og 60 inches i høyden avhengig av art, med store eggformete blader. Bladverket har vanligvis uttalt vekslande, noe som gir plantene en svært dekorativ utseende. Omsorgsbehov for kinesiske evergreens er få, siden de tåler dårlige vekstforhold også, men de dra nytte av jevnlig vanning og årlig gjødsling.

Bruksanvisning


•  Bland like deler potting jord, perlite og torvmose for å skape en passende potting medium for kinesiske evergreens. Tillegg av perlite og torvmose forbedrer drenering og fuktighet oppbevaring av vanlig blomsterjord.

•  Fyll en metall eller plast brett med en 1-tommers lag av småstein eller grus. Plasser skuffen under potte kinesiske eviggrønne. Brettet fanger fuktighet fra vanning og gir en kilde til fuktighet til å oppveie de tørre forholdene som finnes i de fleste hjem.

•  befrukte kinesiske eviggrønne planter om våren ved å bruke en 1-1-1 formel gjødsel. Sprinkling granulat gjødsel på toppen av jord gir en kilde til slow-release næringsstoffer i vekstsesongen. Flytende gjødsel kan også brukes, men det må installeres på nytt månedlig fra våren til sensommeren.

•  Vann kinesiske evergreens hver 7 til 10 dager. Øke vanning til en gang hver 5 til 7 dager i spesielt varmt eller tørt vær. Ikke sprut vann på bladene av kinesiske eviggrønne planter.

•  Støv bladene av kinesiske eviggrønne planter minst en gang per måned med en myk dusting klut. Ikke fukt kluten eller legge til støvtørking spray. Holde bladene fri for støv gjør for riktig transpirasjon og fotosyntese, som er spesielt viktig i innemiljø.

Tips og advarsler


  • Ikke beskjære eller tåke kinesiske evergreens.