Hovudside

Easy Tropical kjøttetende planter

by Walther

Easy Tropical kjøttetende planter

Tropiske kjøttetende planter kommer i nyanser av grønt og Scarlet med åpne struper, blærer, felle dører eller hår tippet med glinsende, insekt-fangst klissete. Til tross likner komplekse livsformer fra en annen planet, mange er egnet for nybegynnere. Enkle tropiske kjøttetende planter er de uten en klar dvalen periode som vokser hell innendørs med vindu lys eller kunstig lys i lukkede beholdere for fuktighet, råder James og Patricia Pietropaolo, forfatterne av "kjøttetende planter of the World."

Victorians begynte skikken med dyrking av tropiske planter innendørs i terrarier.

Drosera


Mange arter av Drosera, ofte kalt sundews, kommer fra tropiske habitater. Droseras normalt vokser i myr eller sandet mangler nitrogen og fosfor. De tilpasses ved å lage feller for å fange insekter og andre små skapninger, ifølge James og Patricia Pietropaolo. Droseras er en flypaper felle kjøttetende plante. Planter hår er kjertel stilker som vises dugg tippet.

Den Drosera er klissete hår fange insekter tiltrekkes av sin søte duft. Når insektet er fast, bladet kant eller tentakkel beveges over det, fangst byttet. Fordøyelsessafter utskilles av anleggets hår oppløse insekt, slik at anlegget til å mate på sin næring. The Cape sundew, Drosera capensis, er en enkel å dyrke kjøttetende plante. Gi den med sterkt lys, beskytte den mot direkte sol, holde den i temperaturer over 50 grader om vinteren og la det tørke ut mellom hver vanning, anbefaler Wilhelm Barthlott, et al., Forfatterne av "The Curious World of kjøttetende planter."

Nepenthes


Nepenthes, også kjent som pitcher planter eller ape pods, utviklet seg i ulike klima, noe som gjør det enkelt å finne en art som passer dine vekstforhold. Noen arter har lange rør som fylles med regnvann, og andre har pod-formet feller. Nepenthes er "fallgruve felle" planter. Insekter krype eller falle i fellen. Peker nedover hår og glatte vegger hindre dem fra å rømme. Noen arter av lett å vokse Nepenthes, som Nepenthes ampullaria, har vase-formet mugger med lokk. Lowland Nepenthes er lite krevende planter, i henhold til de Pietropaolos.

Nepenthes og andre tropiske kjøttetende planter foretrekker en næringsfattig voksende medium, som Sphagnum mose blandet med sand eller perlite. Et effektivt system for vanning potte tropiske kjøttetende planter er å vanne dem fra bunnen med destillert vann eller regnvann ved å plassere dem i et grunt container. En stor container som et akvarium gir en romslig terrarium innstilling for Nepenthes. Omsorg for terrarium innebærer vanne plantene med måte og forlate dekselet delvis åpen for å unngå overdreven kondens eller varmeutvikling.

Ultricularia


Navnet kommer fra det latinske "utriculus," liten pose, en beskrivelse av plantenes blære formet feller. Ultricularia, ofte kalt bladderwort, er først og fremst vann. Sine feller operere ved å suge små vann skapninger inn i blæren. Plantens små blærer har ekte felle dører omgitt av stritt hår som ser ut som antenner, bemerker professor Wayne Armstrong fra Palomar College. Når fellen trekker i sitt bytte, de felle dørpakninger stengt. Enzymer bryter ned skapninger - bittesmå vannlevende dyr eller selv små fisk - for å ernære anlegget.

Alle de tropiske ultricularias er lett å vokse; forfatterne James og Patricia Pietropaolo anbefaler å mate dem med protozoer, inkludert Daphnia og microworms. Tropiske fisk butikker bære protozoer. Ultricularias trenger minst en tomme av vann i et terrarium.