Hovudside

Avocado treslag

by Walther

Avocado treslag

Det er minst 500 varianter av avocados som kan dyrkes. Det er tre hovedtyper av avocado trær: Meksikansk, Guatemala og vestindiske. Ut av disse de mest populære typer avokado er Bacon, Fuerte, Gwen, Hass, Pinkerton, Lula og Zutano varianter. Alle disse artene er populære fordi de er enkle å skrelle.

Treslag


Ifølge California Rare Frukt Dyrker faktaarket er det tre hoved arter av avokado, "guatemalanske (Persea nubigena var. Guatamalensis L. WMS.), Meksikanske (P. americana var. Drymifolia Blake), West Indian (P. americana Mill. Div. americana). " Disse trær kan kombineres for å skape forskjellige varianter av avocado, og blir så referert til som hybrid.

Avocado Tre Grunnleggende


Avokado trær har en tendens til å begynne å blomstre tidlig på våren. De kan vokse så høyt som 80 meter høy, men den gjennomsnittlige høyden er 20 meter. Treet vil produsere frukt flere ganger i løpet av et år i varmere klima og bare én gang i kaldere strøk.

Typer Avokado


Vestindiske trær produserer vanligvis enorm, runde og lave olje avokado som kan veie opp til to pounds.

Guatemalas trær produserer den ovale småstein flådd avocado som blir mørkere etter hvert som den modnes.

Meksikanske trær produserer mindre tynne flådd avokado og har dyp grønt kjøtt.

Oval formet Avokado


Bacon avokado er en frukt av en hybrid tre som er tilgjengelig i midten av vinteren.

Gwen avokado er kjent for sin tykkere småstein hud. De er knyttet til Hass avocado, noe som gjør dem en Guatemalas variasjon.

Hass er den mest populære avocado variasjon og er fra en Guatemalas treet. De vokser året rundt i California.

Pære formet Avokado


Fuerte avokado kommer fra en hybrid treet. De er dekket med et tynt grønn hud, inneholder blek grønt legeme og en middels frø.

Pinkerton avokado, en vinter høste frukt, er fra Guatemala trær. De har mindre frø enn de fleste avokado og blek grønt kjøtt.

Zutano er en annen hybrid treet avocado som er tilgjengelig september til vinteren.

Runde Glossy Avokado


Lula avokado er fruktene av en vestindiske arter av avocado treet. De kan vokse opp til 20 gram. Lula avokado har en blank hud og er ganske hardfør.