Hovudside

Hvordan lage en Small Kompost Pile

by Walther

Hvordan lage en Small Kompost Pile

En liten kompost bin er mulig for de som ønsker hjemmelaget gjødsel, men har lite plass. Kompostering omdanner organisk avfallsmateriale til kompost ved å akselerere den naturlige nedbrytningen prosessen. Yard og spesifikk matavfall er noen av de vanligste kompost haug ingredienser inkludert løv, gress utklipp, ugress, vinranker, kvister, greiner, plante stilker, kaffegrut, eggeskall, nøtteskall, og frukt og grønnsaker utklipp. Mens "større er ofte bedre," i form av kompostering små hauger kan fortsatt bli opprettholdt. En søppelbøtta er en enkel og billig metode for å skape en liten kompost bin.

Bruksanvisning


•  Ta en gammel søppelkassen og "bore 1/5 cm luftehull i rader på 15 cm intervaller rundt boksen" ifølge Earth Easy Kompostering Tips / Fyll boksen med en blanding av høy-karbon og høy nitrogen materialer inkludert frukt og vegetabilske utklipp, blader, gress utklipp, halm eller høy, blomster og stiklinger, busk prunings og kaffegrut. Start med et lag noen få inches tykke av halm som vil hjelpe til med drenering og holde materialene kullsyreholdig.

•  Rør og slå materialene i din kompost bin med en spade eller høygaffel hver tredje eller fire dager for raskeste kompost resultater. Tilsett vann til materialer og til så kompost haug er fuktig, men ikke vannmettet. Hold søppel kan tett tillukket.

•  Bolt en 2x2 eller 2x4 meter lengde av sedertre på innsiden av søppelkassen. Sørg for at den passer hele lengden av boksen. Dette bidrar til å gjøre materialet hvis din kan har et solid lokk og kan rulles på sin side for å oppmuntre nedbryting av materialer.

Tips og advarsler


  • Organisk avfall kan brytes ned til gjødsel i alt fra et par måneder til et år avhengig av hvor flittig vedlikehold er. Dekke eventuelle synlige frukt og grønnsaker materialer for å motvirke fruktfluer. Tre og metall lokk holde vaskebjørn i sjakk. Ikke la kompost tørke ut noe som vil stoppe komposteringsprosessen. For mye av hvilket som helst materiale som vil avta kompostering.
  • Ikke kompost noe som kan føre til lukt, sykdom eller tiltrekke seg insekter eller andre skadedyr. Disse inkluderer kjøtt, fjærfe, meieriprodukter, fisk, matvarer med animalsk fett og ugress med utviklede frø hoder. Planter smittet av sykdommen bør ikke plasseres i komposthaugen eller bør menneskelig eller animalsk avfall.