Hovudside

Slik fjerner Duct Tape

by Walther

Duct tape limet holder fast på mange overflater, noe som gjør det til et effektivt verktøy for taping ting sammen. I en klemme, folk ofte bruker duct tape for å fikse sprekker eller ødelagte overflater. Når båndet er ikke lenger nødvendig, kan fjerne det bli litt av en oppgave hvis båndet har vært på overflaten i lang tid. Å kunne fjerne duct tape, må du være i stand til å ta av tapen og den klebrige rester det etterlater seg. Riktig utstyr og teknikker lar deg gjøre dette uten å skade overflaten.

Bruksanvisning


•  Løft kanten av duct tape fra overflaten med en plastskrape. Sett hjørnet kanten av skraper under tape, og løft for å bryte bindingen mellom tape og overflate. Ta tak i båndet og trekk for å fjerne så mye som mulig.

•  Hell litt vegetabilsk olje på en ren, tørr klut. Gni de rester duct tape lim med kluten. La oljen sitte på båndet lim for inntil 10 minutter til å bryte ned limet og løsne bindingen.

•  Fukt en annen klut med varmt vann og klem ut overflødig vann. Legge varme omslag på overflaten mens oljen er der fortsatt. Den varme og fuktighet virker sammen med oljen for ytterligere å mykne tape adhesiv.

•  Fjern klut og skrape opp så mye av den løsnede tape limet som mulig.

•  Mål en hårføner på rester duct tape lim for å myke det. Hell litt neglelakkfjerner på en ren klut, og tørk opp de siste spor av klissete lim. Rengjør overflaten med alle formål renere før tørke den med en ren klut.

Tips og advarsler


  • Du kan også suge en klut på varm eddik og bruke den som en kompress i løpet av duct tape rester å løsne limet.
  • Jo lenger duct tape sitter på en overflate, jo vanskeligere blir det å fjerne. Bruk tape som en midlertidig løsning, og deretter fjerne den umiddelbart.