Hovudside

Bruker for mynteblader

by Walther

Mynteblader har en lang historie i kulinariske, helse, tannlege og kosmetisk bruk i samfunn over hele verden. Det finnes en rekke forskjellige typer mynte planter med sine egne unike smaker og lukter. Bladene kan kjøpes i butikkene, eller plantene kan lett dyrkes hjemme. Mynteblader inneholder ekstremt sterke og konsentrerte oljer og bør alltid brukes med forsiktighet, særlig av folk som er gravide, ammende eller som har underliggende medisinske tilstander.

Identifikasjon


Mynteblader er bladene som vokser på alle typer anlegg i Mentha slekten gruppen. Det er ca 25 arter av Mentha gruppen, inkludert peppermynte, peppermynte, rosmarin, timian, oregano, Pennyroyal, skog mint og eple mynte. Alle mynte arter er sterkt duftende urteaktige planter som, når knust, slipper konsentrerte oljer.

Mint Tea


Mynte te har vært brukt i mange århundrer som smak drikke akkompagnement til måltider og varmende te for kalde vintre. De har også fordøyelses helsemessige fordeler. Peppermynte, peppermynte og rosmarin mints er de vanligste mints som brukes i te. Peppermynte, spesielt, har blitt brukt til å berolige gastrointestinal opprørt og stimulere fordøyelsen.

Kulinariske bruksområder


Mange typer mints brukes på kjøkkenet for å legge smak og krydder til retter, desserter og drikker. Peppermynte og peppermynte brukes oftest med desserter og drikker (te, fruktdrikker og blandet alkohol drikker), mens rosmarin, timian og oregano er hyppig brukt i bakt retter eller supper som inneholder grønnsaker, fisk og kjøtt.

Dental Care


Rosmarin, kan timian, oregano, peppermynte og peppermynte tygges etter måltider for å friske pust. Bladene av disse mynte planter kan også bli knust og lagt til hjemmelagde tannkrem for sine sterke antibakterielle og antivirale egenskaper. Tygge på bladene av mynte planter etter måltider kan også kutte ned på bakterievekst i munnen etter å ha spist stivelse eller kirurgi matvarer.

Kosmetiske bruksområder


Mynteblader har blitt brukt i hjemmelagde kosmetiske forberedelser for sin stimulerende og rensende effekten. En brygge av rosmarin blader kan brukes til å rense og stimulere blodtilførselen til hodebunnen og få ut naturlige høydepunkt farger i håret. En brygge av mynteblader (særlig peppermynte, peppermynte, oregano, rosmarin eller timian) kan brukes i ansikts vasker, urtebad og urte foten soaks å rense og styrke huden.

Advarsel


Mynteblader inneholder sterke og konsentrerte oljer som noen mennesker kan ha allergiske reaksjoner. Utfør en patch test på huden (forsiktig gni et mynteblad på et lite område av huden din og se etter tegn på reaksjoner i 24 timer) før du bruker mynteblader. Hvis du har noen form for medisinsk tilstand, bør du kontakte legen din før du får i deg eller regelmessig bruk noen form for urt. Bruk aldri mynteblader utenfor deres anbefalte doser; gravide og ammende bør snakke med sin lege før de bruker noen form for mynte i kosmetiske preparater, mat og te.