Hovudside

Best Vegetabilske Planter for en hage

by Walther

Best Vegetabilske Planter for en hage

De beste vegetabilske planter for en hage er de som passer for dine spesielle smak og behov. Velg planter som vil trives i din planting sone; sørg for å vurdere sollys varighet og vanning behov før planting. Gjøre bruk av små områder ved å plante grønnsaker i potter å kle opp din utvendig dekor og oppdage friskhet av hjemmelaget produserer.

Peppers


Plante paprika å produsere en pikant grønnsak som du kan bruke i et bredt utvalg av retter, og legger til både farge og smak. Tillate 12 inches mellom planter for sirkulasjon og pollinering. Peppers pakke antioksidanter og vitaminer C og E i en liten pakke, og kan spises rå, bakt, sautert eller stekt.

Tomater


Velg tomater som vil trives i ditt planting sone. Sikre jordtemperatur vil holde seg over 60 grader og til jorda for å fremme rotvekst. Rotund rød frukt overspenning med vitamin A og C og inkluderer lykopen, som antas av noen å forebygge kreft.

Bønner og erter


Legg bønner til et hjem hage for en avling som er rik på vitaminer, mineraler og proteiner. Plante bønner fra spirer eller ætt etter trusselen om frost har passert, og gir rom for lufting. Mange typer bush og pole bønner er tilgjengelige, inkludert den blå sjøen og Kentucky rart, og for den erfarne gartneren, pinto, marineblå, soya, garbanzo, samt linser.

Poteter


Form små bakker i en godt drenert hagen for å fange den fulle smaken av hjemmelaget poteter. Kjøp potetknoller, anses frøet, fra sertifiserte potet frø dyrkere og forberede frøene før planting. Poteter varianter inkluderer rød, hvit og blå-skinned, mens søtpotet vokser under lignende forhold, og er en av de beste vegetabilske kilder til ernæring.

Vine Grown Grønnsaker


Gi plass til lange løpere av vintreet produserende grønnsaker, medlemmer av Cucurbitaceae familien, eller vurdere å bruke et espalier for oppadgående vekst. Agurker, squash og aubergine pakke et overskudd av ernæringsmessige fordeler i deres inneholdt figurer og disse grønnsakene kan live salater, drinker og desserter. Dyrke gresskar og gresskar for moro og sent sesongen innhøsting.

Ernæringsmessig Charged


Vokse ernæringsmessig pakket bladgrønnsaker på trange steder og gir mulighet for luftstrømmen. Bladgrønnsaker som for eksempel sennep, nepe og grønne grønnsaker, sammen med bladbete, og spinat, hold vitaminene A, C og K og mineralene kalium, kalsium, magnesium og jern.

Kjølig vær Grønnsaker


Forberede kjøligere klima grønnsaker i områder som trives i en overflod av sollys. Mange rotgrønnsaker foretrekker kjøligere forhold, inkludert reddiker, løk, gulrøtter, hvitløk, purre, og rødbeter.