Hovudside

Når jeg kan plante tomater i sone 8?

by Walther

Når jeg kan plante tomater i sone 8?

Tomat (Solanum lycopersicum) er en varm-været plante dyrkes i hager over hele USA Department of Agriculture anlegget hardførhet sone 8. En type eller utvalg av tomatplante er tilgjengelig for nesten alle hage situasjon. Tomat kan plantes i alle godt drenert beholder, hengende kurv eller hageflekk av tilstrekkelig størrelse for å imøtekomme deres omfattende rotsystem. Nøkkelen til suksess når det vokser tomater i sone 8 er jordbearbeiding og planting til rett tid av året.

Sone 8 Tomato Planting Schedule


Den beste måten å finne ut den eksakte datoen for planting tomater i ditt område er å kontakte din lokale fylke landbruks forlengelse kontor. Din forlengelse kontor vil også ha forslag av forskjellige tomater som vokser og produserer best i ditt område. Som en generell regel, er tomater plantet i sone 8 etter siste frost eller fryse dato, som er ca 25. mars Fall tomat avlinger er plantet i sone 8 rundt 15. juli Vær forberedt på å beskytte tomatplanter fra en sen eller tidlig fryse.

Typer av tomatplanter


Selv om det finnes mange varianter av tomatplanter, er det to typer tomatplanter. Determinate tomatplanter vokse til en viss størrelse og produsere frukt raskt, men i løpet av en kort periode, vanligvis fire til seks uker. De er egnet for containere eller små områder. De er også vokst hvor sent våren temperaturer varme opp raskt, for eksempel i sone 8. Varmt vær forstyrrer en tomatplante evne til å produsere frukt. Guds besluttede varianter, for eksempel kjendis, er oftest vokst i sone 8.

Den andre typen av tomatplante kalles ubestemt. Ubestemte tomat typer vokse som en lang vintre og modnes sent i sesongen over en lengre periode. De trenger å bli satset fordi de har en tendens til å bre seg og ta opp en stor plass.

Planting Beliggenhet


Fjær plantet tomater vokser best i sone 8 med daglig eksponering for åtte timer med full solen. Fordi ettermiddag sommersolen kan være intens i sone 8, være forberedt på å gi skygge etter 15:00 for fall tomat avlinger vokser i juli og august. Når været kjøler i september, kan skyggen strukturen fjernes. Jorda bør være godt drenert og i nærheten av en supplerende vannkilde.

Jordforbedring


Forberede jorda for planting ved å ta en jord test for å finne ut hvilke endringer er nødvendig for optimal tomatproduksjon. Kontakt din lokale fylke landbruks forlengelse kontor for å få hjelp med en jord test. Jordsmonnet testen vil fortelle deg, blant annet om jord pH må justeres.

Begynne å forberede planting området seks til åtte uker før tomatplanter er plantet. Tømme planting arealet for alle luker og andre hage rusk og pulverisere jorden til en dybde på 18 inches. Innlemme de anbefalte jord endringer sammen med en 2- til 3-tommers lag av kompost til toppen 8 inches av jord. Rake området glatt. Installere trellises eller innsatsen hvis du vokser ubestemte typer tomater. Ikke la ubestemte tomatplanter å bre på bakken som frukten vil råtne og bladverket vil bli utsatt for soppsykdommer.

Planting Tomato Planter


Tomatplanter er plantet dypt fordi røttene utvikle langs begravet stammen. Den riktige måten å plante en tomatplante er å plante den i en vinkel der roten basen er ikke dypere enn 6 inches under overflaten. Bladene under overflaten av jorden er fjernet. Bare de øverste klynge av bladene viser over jordoverflaten. Dette tillater tomatplante å utvikle et omfattende rotsystem. Hold jorden rundt tomatplanter fuktig, men ikke våt under hele vekstsesongen.