Hovudside

Hvordan å forplante en Blue Spruce treet fra en Cutting

by Walther

Den blå grantre (Picea pungens) er en vanlig landskapet dekorative og juletre. Den vokser i naturen fra sørlige Idaho til sørlige New Mexico. der når opp til 130 meter i høyden. I dyrking, forblir gjennomsnittlig høyde mellom 70 og 90 fot, ifølge Empire National Nursery hjemmeside. Blå gran er ikke en lett treet for å forplante med stiklinger. Den viktigste faktoren i suksessen til din blå gran cutting er den måneden hvor du tar det, ifølge en studie publisert på New Mexico State University hjemmeside. Studien viste at stiklinger tatt i desember rot den enkleste, med de som er tatt i februar kommer på andreplass.

Bruksanvisning


•  Ta skjæring fra de nedre to tredjedeler av den blå grantre. Se etter vekst fra forrige sesong, og kuttet en 6-tommers lengde.

•  Klargjør en rooting potten ved å fylle den med like deler av perlite og vermikulitt. Vanne medium til det er helt fuktig og la det renne helt. Sett tre håndverket pinner på toppen, bunn og begge sider av potten, nær felgen. Pinnene bør strekke 6 inches over overflaten av jorden.

•  Skjær enden av kvisten i en 45-graders vinkel. Ikke fjern nålene fra bunnen av skjæringen.

•  Hold den blå gran kutte en tomme dypt inn i planting medium. Spray den blå gran skjæring med vann fra en flaske og skli potten i plastposen. Sørg for at håndverket pinner holde plasten unna skjære.

•  Sett termostaten på varmematte til 68 grader Fahrenheit, og legg den i en skygget område. Plasser bagged skjæring på matten.

•  Kontroller jord jevnlig for å sikre at det ikke tørker ut.