Hovudside

Hvordan Grow Oak Trees Fra Seed

by Walther

Eik trær er en favoritt treet gjennom det meste av verden og dyrkes i nesten alle skogkledde områder over hele USA. Selv om det tar mange år for en eik å vokse fra en eikenøtt til et mektig tre, når den gjør det, gir det ikke bare skygge, men utmerket erosjonssikring, mat og ly for dyrelivet og til slutt, tømmer. Voksende eiketrær fra frø er et utfordrende prosjekt, men en givende en.

Bruksanvisning


•  Start med noen få sunne, lubben eikenøtter. Samle eikenøtter som nettopp har falt fra eiketreet, eller gi treet en shake å løsne de modne eikenøtter. Kast alle som har hull, da dette er et tegn på ormer eller grubs.

•  Fyll en plastpose med organisk materiale slik som torvmose eller bladjord. Materialene skal være litt fuktig. Sett eikenøtter i posen og lukk toppen av posen løst slik at luft kan fortsatt komme inn i posen. Oppbevare posen av eikenøtter på et sted der temperaturen vil holde seg mellom 35 og 39 grader i ca seks uker.

•  Bland like mengder Sphagnum mose og god kvalitet kommersielle potting jord, og fylle en 1-cup størrelse Styrofoam drikking cup, forlater tilstrekkelig plass for vann på toppen. Bruk en liten spiker til å rote noen hull i sidene av koppen, nær bunnen.

•  Poke eikenøtt ned i jorda enten peker ned eller horisontalt, og dekke den med et tynt lag jord. Vanne eikenøtt til vann drypper fra dreneringshull, og deretter sette koppen i en vinduskarm med sørpå.

•  Vann eikenøtter daglig, eller enda mer hvis jorda virker tørt. Etter eikenøtt spirer, snu koppen regelmessig slik at eik frøplante vil utvikle en rett stilk.

•  Transplant frøplante i en 2-cup størrelse Styrofoam drikkekopp når det er rundt seks inches høy. Pass på å rote dreneringshull nær bunnen. På dette punktet, bør frøplante tilbringe noen timer utenfor hver dag, noe som vil gi en solid, sunn eiketre. Fortsett å sjekke fuktigheten ofte, og legge en svak gjødsel løsning til vannet. Se etter feil og critters som kanskje ønsker å gjestebud på anbud frøplante.

•  Se frøplante for å se om røttene begynner å folkemengden i bunnen av koppen, og transplantasjon igjen, denne gangen til en 4-cup størrelse Styrofoam drikkebeger.

•  Plant frøplante utendørs i høst, eller hvis du foretrekker det, kan du holde den i for vinteren, hvor det skal holdes kaldt, fortrinnsvis mellom 20 og 30 grader. Jorda bør holdes bare litt fuktig. Plante det ute på senvinteren eller tidlig vår.

Tips og advarsler


  • Når du planter frøplante utenfor, må du huske å sette en wire bur over det. Inntil den modnes, vil det være svært utsatt for hjort, kaniner, ekorn og andre rovdyr.