Hovudside

Min Phalaenopsis Orchid Ser Døde Men Har Sunn Green Leaves

by Walther

Min Phalaenopsis Orchid Ser Døde Men Har Sunn Green Leaves

Så lenge Phalaenopsis bladene er stiv og lys grønn, er Orkide levedyktig. Som med andre orkideer, er det naturlig for Phalaenopsis blomster å dø tilbake og slippe etter blomstringen i flere uker eller måneder. Men blomster dø tidlig eller knoppene døende før blomstrende inn friske blomster indikere et problem.

Bud Død


Hvis blomsterknopper skrumpe eller brun før blomstrende, miljøproblemer er sannsynlige gjerningsmennene. Phalaenopsis orkideer er spesielt utsatt for å knopp blast, ifølge Susan Jones artikkel "Bud Blast" av den amerikanske Orchid Society. Mulige problemer med for mye eller for lite lys eller vann, et tørt miljø eller temperatursvingninger fra å bringe dem inne eller åpne en varm ovn i nærheten av dem.

Blomst Død


I de fleste tilfeller er blomst døden en naturlig del av disse orkideer livssyklus. Eksponering for luktfri, fargeløs etylengass dreper både knopper og blomster løpet av få dager, ifølge "Økende Best Phalaenopsis" på Purdue University nettsted. I de fleste andre tilfeller med miljøspørsmål, for eksempel for lite lys, bladene reagerer også.

Rettsmidler


Sørg for å gi artsspesifikke omsorg for Phalaenopsis orkideer, som hver type orkidé har litt forskjellige behov. Phalaenopsis orkideer foretrekker lav belysning, fortrinnsvis i en østvendt vindu med typiske husholdnings temperaturer på dagtid. Plassere disse orkideer i en skuff fylt med våt grus øker fuktighet. Holde dem borte fra modne frukter, sigarettrøyk, og eksos fra motorer og gassvarmere, da disse produserer etylen gass.

Forlenge Blomstrende


Hvis møll orkide wilts før du hadde tid til å nyte det, forlenge blomstringsperioden ved å bruke en utvannet, høy fosfor gjødsel. Holde vannet vekk fra blomsten selv forlenger sin levetid. Dette bidrar til å løse problemet med friske blader som støtter livløs orkideer, men på et tidspunkt, den sesongmessige livssyklusen til orkideer ender, og det ikke er flere blomster før året etter.