Hovudside

De beste stedene for en karbonmonoksid detektor

by Walther

De beste stedene for en karbonmonoksid detektor

Et hjem skal være et trygt sted for deg og din familie. Ifølge Journal of American Medical Association, er karbonmonoksid den ledende årsaken hvis utilsiktet forgiftning i USA. Den amerikanske Consumer Product Safety Commission anslår at i gjennomsnitt 170 mennesker i USA dør hvert år av CO produsert av ikke-automotive forbrukerprodukter. Fordi det er luktfri og fargeløs, bør CO-detektorer være i hjemmet for å bidra til å oppdage hva vi kan ikke vet er der.

Soverom området


Den mest anbefalte sted å installere en detektor er innenfor 15 meter av hvert soverom i huset, slik at du kan høre det mens du sover. Plassering kan være avhengig av nærhet av soverommene til hverandre. National Fire Protection Association anbefaler at du sikrer karbonmonoksid detektorer er plugget inn hele veien. Hvis du er bekymret for om du vil høre alarmen, kan plassere en CO-detektor inne i hver av soverommene også.

Beliggenhet


Hvis huset er multi-nivå, bør du ha minst en CO-detektor på hvert nivå. Fordi karbondioksid er lettere enn luft og flyter oppover når det er fuktig, plasserer CO-detektor over gjennomsnittet hodehøyde. Få det nær taket, men fortsatt der du kan få tilgang til det bør detektoren gang gå av. En fordel med den høye beliggenheten er at det er ute av veien og barn og kjæledyr kan ikke nå den.

Områder for å unngå


Det er noen steder i huset der du ikke ønsker å sette en CO-detektor. For eksempel innen seks meter av varme- og kokeapparater, kan føre til falske alarmer, siden gassen er vanligvis brukes i disse områdene. Unngå steder der fuktighet og fuktighet kan være til stede da dette kan skade CO-detektor. Unngå å sette CO-detektorer i uoppvarmede kjellere, loft og garasjer. Ikke plassere dem utenfor eller hvor som helst med direkte kontakt til været.

Tips


En CO-detektor er ubrukelig hvis batteriene ikke fungerer. Hvis du har en batteridrevet detektor, er det oppfordres at du bytter batterier minst to ganger i året, eller om det er en lav batteri signal. Et godt tidspunkt å gjøre dette på er under sommertid. Hvis CO-detektor er koblet direkte inn i veggen, må du ha batterier i som en back-up i tilfelle strømbrudd. Hvis CO-detektor noensinne går av, slått den av umiddelbart, og ikke slå den på igjen før en kvalifisert teknisk inspiserer området.