Hovudside

Innendørs House Plants

by Walther

Innendørs House Plants

Potteplanter, mens serverer en dekorativ hensikt, gi dyrkeren en viss tilfredsstillelse av å observere deres vekst og blomst. Potteplanter kan også bringer tankene gode minner fra en kjær eller en venn. Med det mangfoldet av potteplanter tilgjengelig, finnes det alternativer som passer dyrkere med et bredt spekter av interesser og ferdighetsnivåer.

Betraktninger


Gi potteplanter med riktig lys, vann, ernæring og temperaturen vil gå en lang vei mot å hjelpe potteplanter trives. Kravene varierer fra plante størrelse og type samt etter tid på året, så en one-size-fits-all tilnærming kan føre til skuffende resultater. Når du kjøper en plante, sørg for at det er riktig merket med botaniske og felles navn slik at du vet (eller vil være i stand til forskning) hvordan å gi riktig omsorg for anlegget.

Fordeler


Potteplanter legge varme, skjønnhet og liv til et rom. De kan også brukes som naturlige luftrensere ved å absorbere potensielt skadelige stoffer inne i hjemmet eller på kontoret. For eksempel, edderkoppen plante, Philodendron og gylne pothos bidra til å fjerne formaldehyd molekyler fra luften, mens krysantemum og gerbera tusenfryd er spesielt flinke til å fjerne benzen, ifølge University of Florida.

Utfordringer


Dårlig belysning, lav luftfuktighet, utkast og en mangel på sentralisert oppvarming kan alle utgjøre utfordringer for voksende potteplanter. Hvis du ikke kan foreta justeringer for å kompensere for en av disse faktorene, og deretter velge et anlegg som passer for vekstforhold du er i stand til å gi. For eksempel, hvis lav fuktighet er et problem, bør du vurdere hvordan du kan gi den nødvendige fuktighet for anlegget ved å holde den på badet, rundt det med vannmagasiner eller bruke en luftfukter. Eller velge et anlegg som en kaktus som trives i lav luftfuktighet.

Advarsel


Overwatering er en av de største årsakene til houseplant omkomne, ifølge Colorado State University. Å avgjøre når en plante trenger mer vann, dytte en finger i jorda for å se hvordan jorda føles på rot dybde. Hvis jorden er fuktig, blir planten trenger ikke vann. Hvis jorda er tørr, er det sannsynligvis på tide å vanne planten. Hold potteplanter i potter som har hull i bunnen. La vannet renne ned i en skål og kast vannet slik at anlegget ikke står i den. Husk også at planter krever mindre vann om vinteren, når lysstyrken reduseres.

Historie


Mennesker har vært å ta planter fra sine naturlige miljøer og bringe dem innendørs minst siden dagene av de egyptiske faraoene, ifølge Nord Dakota State University Extension. Potteplanter var ganske populær i Victoria-tiden, da mange tropiske arter ble først brakt inn i hjemmene til å vokse. I USA, kan fødselen av moderne potteplante industrien spores tilbake til 1936, da nurseryman John Masek oppdaget på nytt den attraktive, enkle å vokse Philodendron. Fordi Philodendron var så billig å yngle, Masek puttet opp anlegget til å selge på dime butikker og blomsterbutikker. Priset rimelig og lett tilgjengelig, Philodendron ble snart en populær potteplante, og nesten alle hjem hadde en, ifølge Texas A & M. Derfra plante selgere utvidet til andre typer planter.