Hovudside

Fig Tree Varianter i sone 6

by Walther

Fig Tree Varianter i sone 6

Fikentreet (Ficus carica) er innfødt til Vest-Asia og Middelhavet. Dens "frukt" er i virkeligheten ikke en ekte frukt, men en synconium, eller en hul, kjøttfulle kabinett inneholdende blomster. Lekre nektar-flavored fiken har forledet menneskeheten i evigheter, først blir dyrket av de gamle sumererne over 6000 år siden. De er små, pæreformet frukt som varierer i farge fra gul-grønn til gylden-bronse til dyp lilla. Fikentreet rotsystem er grunt og sprer seg. Det er et lite tre, og nådde en moden høyde på mellom 10 og 30 meter og en maksimal stammediameter på 7 inches. Som mange Middelhavet planter, fiken foretrekker sand og steinete jord med god drenering. En jord pH på 6,0 til 6,5 er optimal, som er full solen. De fleste varianter av fig blomstre i voksende soner 7 til 10. Det er noen få, men at blomstre i USDA hardførhet Zone 6. Sone 6 strekninger gjennom sentrum av USA, inkludert deler av Pennsylvania, West Virginia, Kentucky, Tennessee, Ohio, Kansas, New Mexico, Washington, Oregon og andre stater.

Chicago Hardy


En type figur som trives i kaldere enn gjennomsnittet klima er Chicago Hardy, også kjent som Bensonhurst Purple. Dette mangfoldet produserer deilige, mellomstore, lilla frukt på sensommeren eller tidlig høst. For en sunn Chicago Hardy, mulch treet med høyet hver vinter for å holde sine røtter varm. Dette fiken vokser godt i containere, noe som gjør det populært med leiligheten beboere.

Osborne Prolific


En annen fig utvalg passende for sone 6 er den Osborne Prolific. Som dette treet navnet indikerer, er det kjent for sin høye frukt yield. Osborne Prolific bærer to ganger i året; en gang på forsommeren, og deretter igjen på sensommeren. Det er motstandsdyktig mot hjort, samt å oppvarme og fjære forhold. Sin mørke lilla-brun frukt gjør utmerket syltetøy, og kan også nytes frisk.

Verte


Verte (også kjent som Grønne Ischia) er en annen variasjon av fikentreet egnet for sone 6. Denne typen oppsto på øya Ischia i Gulf of Naples. Frukten er fortsatt grønt ute etter modning, selv om interiøret kjøtt slår en dyp rød. Dette har en tendens til å ta motet fra forbruk av fugler, som kan vraket ødeleggelse på en fig avling. Treet selv er liten av vekst. Det er ekstremt tørke og skadedyr-motstandsdyktig, noe som gjør det til et godt valg for tørre områder.