Hovudside

Sykdommer i Lilla Hull Peas

by Walther

Sørlige erter (Vigna unguiculata), også kjent som cowpeas og felt erter, inkluderer black-eyed peas, krem ​​erter, Crowder erter og lilla skrog erter. Dette Fabaceae familiemedlem er en tørke-tolerant, warm-sesongen avling med opprinnelse fra Afrika og en viktig matkilde over hele verden. Noen vanlige lilla skrog sortar inkluderer Pinkeye Purple Hull, Jackson Purple Hull og Dixie Queen. Mange sykdommer kan påvirke lilla skrog erter; imidlertid plante sykdom-resistente varianter kan bidra til å unngå visse plante plager.

Kimmel


Meldogg er en soppsykdom forårsaket av den patogene Erysiphe pisi. Dette skjemmende sykdom vanligvis angriper bladene, utvikle hvite, myke flekker; Men pulveraktig mugg danner også brunlig flekker på ert pods. Meldogg resultater i curling og vridning av plantens blader. Ved hjelp av sykdom-resistente arter og planting i full sol bidrar til å hindre dette sopp sykdom. Dunete mugg er en sopp sykdom forårsaket av Peronospora viciae patogen. Symptomer inkluderer uberegnelig formet gul til brun lesjoner på øvre regioner av løvverk og fuzzy grå-hvite flekker på undersiden. Lesjoner spre seg til nabo pods, forårsaker kratt og nedsunket brune flekker å danne. Kontroll av denne sykdommen starter ved hjelp varianter tolerante til dunete mugg og roterende ert avlinger.

Farsotter


Bakteriell sykdom på planter som genereres av patogen Pseudo syringae pv. Phaseoli resultater fra den umiddelbare planting av erter på samme sted av en bønne avling infisert med bønne bakteriell brun flekk. Vann-gjennomvåt ovale flekker er den første indikasjonen på sykdommen, som sprer seg til pods og til slutt fører til at planten tørker ut. Ved hjelp av motstandsdyktige kultivarer bidrar til å hindre at dette skadelig sykdom. Lilla blight er en sykdom introdusert av mangan toksisitet, som oppstår når mangan kommer i kontakt med sur jord. Jagged rust-farget flekker vises på kantene av bladene og utvikle seg innover som denne sykdommen utvikler seg, stunting og shriveling blader. Heve jordas pH ved å bruke kalk bidrar til å hindre lilla sykdom på planter.

Root Rots


Aphanomyces rot råte er en sopp sykdom påskyndet av patogenet Aphanomyces euteiches. Dette fukt-elskende sykdoms skjemaer på lavere stengler og røtter av erteplanter arbeider seg langs rotsystem. Symptomer inkluderer svake, forkrøplet planter som wilt og til slutt dør. Praktisere vekstskifte og planting i godt drenerende jord hjelpemiddel i å forebygge denne dødelige sykdommen. Fusarium rot råtne er en fugal sykdom introdusert av Fusarium solani, en jord født patogen. Smale brune lesjoner utvikle langs side røtter og frø stykke vedlegg, angripe anlegget vev. Styr fusarium rot råtne ved hjelp tolerante ert arter og roterende avlinger.

Virus


Enation mosaikk er en virussykdom som spres av bladlus. Denne ødeleggende sykdommen starter som blemme formasjoner langs undersiden av løvverk og ert pods. Pods bli misformet og avmagret. Stunt er en virussykdom forårsaket av rødkløver vene-mosaikk virus tilrettelagt av bladlus. Tegn består av underutviklede blader med deformert løvverk og små ert pods. Tidlig plante død vanligvis oppstår. Planting sykdom-resistente sortar som Pinkeye Purple Hull-BVR sammen med bruk av insektmidler for å kontrollere bladluspopulasjonene hjelpemidler i forebygging av disse virussykdommer.