Hovudside

Hva er pollenbærere i planter?

by Walther

Hva er pollenbærere i planter?

Blomster hjelp planter formerer seg ved boliger deres reproduktive strukturer, blant mannlige og kvinnelige kjønnsdeler. En støvbærer er en del av en blomst mannlige reproduktive organer. Hver blomst er stamen består av flere pollenknapper og filamenter, som arbeider sammen for å produsere pollen.

Pollenknapper


Den anther er en poselignende konstruksjon på toppen av blomsten. Inne i anther er microsporangia, strukturer innen hvilke pollen er produsert gjennom meiose. Pollenknapper holde pollen de gjør, slik at de er vanligvis gul. Hver anther holdes oppe av en glødetråd, en lang, tynn stilk. Hver stamen består av flere pollenknapper og filamenter. Av og til er de anthers av en blomst klumpet seg sammen, for eksempel i gloxinia, eller gruppert for å danne en kjegle.

Filamenter


Plantens filamenter er lange, tynne, hair stilker som holder opp pollenknapper. Filamentene inneholder vaskulære bunter som beveger vann og næringsstoffer til de anthers. De filamenter av en støvbærer varierer i lengde. Noen blomster har svært korte filamenter, mens andre, for eksempel bottlebrush, har lange, prangende filamenter. Noen blomster, for eksempel trompet blomster, har både korte og lange filamenter. Filamenter kan vokse i klumper eller i en ring rundt blomsten.

Flower Reproduksjon


Blomster reprodusere når anther utgivelser pollen, som inneholder den mannlige gametofytt. Vind, bier, sommerfugler, flaggermus, eller andre kilder flytte pollen fra anther til stigma, en klebrig område på toppen av pistil. Pollen flytter fra det stigma ned til eggstokken, hvor blomsten utvikler et frø og en frukt, eller modnet eggstokk. Blomstene kan pollinere sin egen stigma, eller som av en annen blomst.

Fun Fact


Selv om noen blomster er mann eller kvinne, andre har begge sett av reproduktive deler. Blomster som har enten mannlige eller kvinnelige reproduktive deler, for eksempel blomster av gresskar vinstokker, blir referert til som ufullkomne blomster. Perfekte blomster, som roser og liljer, inneholder både mannlige og kvinnelige kjønnsdeler.