Hovudside

Hvordan lage en Brann rømningsvei for hjemmet ditt

by Walther

Forbereder seg til en brann kan bidra til å holde familien din trygg i tilfelle en nødsituasjon. Utvikle en brannsikkerhet plan og dele den med alle i familien din. Øv trygge svar på en brann og hva du skal gjøre når en inngang blokkert. Lage et kart som identifiserer brannrømningsveier fra hvert rom i huset. Fordi en brann fra én retning kan blokkere en eneste rømningsvei, prøve å finne minst to utganger fra alle rom.

Bruksanvisning


•  Tegn et kart over huset ditt. Hvis du har et dataassistert tegning program eller programvare som lar deg enkelt lage en enkel skisse av ditt hjem, kan du bruke den. Hvis du ikke gjør det, ta papir og blyant og tegne et kart av huset ditt som inkluderer alle rom. Det trenger ikke å være å skalere, men det bør nøyaktig vise alle dører, vinduer og trapper. Vurder å bruke millimeterpapir for å hjelpe til med tegningen.

•  Gå gjennom huset og legg merke til eventuelle hindringer, dører og brannfare. Du kan planlegge ruter unna farer, men smartere plan er å takle farene og fjerne alt som hindrer en exit.

•  Marker steder av egress i alle rom. På kartet, markere vinduer, dører, trapper, verandaer og balkonger. Sjekk hver exit og sørg for at du kan åpne den. Sørg for at eldre vinduer er ikke malt lukket eller fastkjørte nær.

•  Identifiser minst to ruter fra alle rom på utsiden. Trekke minst to utganger fra alle rom på utsiden. Finn den korteste ruten mulig til en avkjørsel. Dette kan bety å bryte et vindu eller spennende gjennom en lite brukt dør.

•  Gjør planer for å redde alle som trenger hjelp. Hvis det er et spedbarn i huset eller noen som har en nedsatt bevegelighet, må du lage en plan for å få vedkommende ut av huset. Planlegg ruten utpekt person vil ta å hjelpe vedkommende exit huset.

•  Identifiser et sted hvor alle i familien kan møtes utenfor. Utpeke et sted der alle vil møte i en eventuell brann. Dette hjelper deg å sørge for at alle har gjort det ut av huset og kan forhindre en potensielt tragiske redningsforsøk for noen som allerede er ute av huset. Ring brannvesenet fra en nabo hjemme eller en mobiltelefon etter at du har forlatt huset.

Tips og advarsler


  • Hold hjem brannøvelser to ganger i året for å øve på rømningsveier og for å sikre at alle vet hva de skal gjøre. Gjør eventuelle endringer er nødvendig.
  • Hvis vinduene har sikkerhetsgitter, sørg for at det er en rask utgivelse fra innsiden og at alle vet hvordan de skal bruke dem.