Hovudside

Gnagere gratis årlige blomster

by Walther

Gnagere gratis årlige blomster

Gnagere er blant de mest fremtredende skadedyr i hagearbeid verden. De knaske blader, grave, spise frukt og forårsake rot skade. Holde dem ut er kostbart og vanskelig, vanligvis krever garn, fekting og kjemisk intervensjon. Hver av disse midlene kan gi litt effekt, men er ikke en garanti for beskyttelse. Vurdere å investere i årlige blomster som naturlig motstår gnagere.

Påskeliljer


Påskeliljer (Påskelilje), også kjent som Narcissus blomster, er hardføre stauder som blomstrer om våren. De er mye brukt i hjemmet hager og i cut-blomsten industrien. De er motstandsdyktig mot de fleste gnagere, inkludert mus og jordrotter, og gjør best i US Department of Agriculture Plant hardførhet soner 7 til 10. En solfylt sted med godt drenert jord er ideelt. Gi rikelig med vann i løpet av de tidlige vekststadier. Blomstene er trompet-formet og tilgjengelig i gul eller hvit, og anlegget produserer lyse grønne blader. Disse plantene er lett å vokse og tåle litt kaldt vær.

Glory of the Snow


Herlighet snøen (Chinodoxa luciliae) er et kaldt hardfør blomst for USDA sone 3 til 8. Det gir vinter farge i rock hager, under trær eller langs grensene. Det er motstandsdyktig mot gnagere og hjort, samt de fleste sykdommer og insekter. De blomstrer åpner tidlig på våren, ofte når snøen er fortsatt på bakken. De vokser mellom 3 og 6 inches i høyden, produsere blomster som er fiolett i fargen med en hvit senter. Plante herligheter i tidlig høst i et sted med godt drenerende jord og delvis sollys. Dreven vann fører til vekst problemer og rot råtne. Når etablert, anlegget krever lite stell.

Autumn Crocus


Høsten krokus (Colchicum autumnale) er en av bare to krokus varianter som blomstrer i høst. Den produserer blomstrer i begynnelsen av september som holder åpent til midten til slutten av oktober. Disse blomstene er lavendel og rosa-lilla. Avhengig av bestemt type, trives den i USDA sone 4 til 9. Det er motstandsdyktig mot hjort, gnagere og de fleste skadedyr. Det er sykdom motstandsdyktig så lenge den er holdt sunt. Ved forfall, vokser blomsten mellom 6 og 9 inches høy. Det krever planting i et område med godt drenert, næringsrik jord, litt sol og en balansert pH. Blomsten og de fleste deler av planten er giftig for dyr og mennesker.

Andre alternativer


Valg av gnager-resistente blomster varierer sterkt avhengig av den tiltenkte planting sone. Gjøre valg nøye, spesielt områder med kalde vintre eller andre tøffe værforhold. Noen gode generelle valgene inkluderer Marigolds, løvemunn, solsikker og petunia. Hver av disse er en årlig dyrker, og hver har sine egne vekst, sol og jord krav. I områder hvor mus eller jordrotter er et problem, unngå hyasint, krokus, noen typer iris og scilla.