Hovudside

Slik reparerer brennmerker i en mikrobølgeovn

by Walther

Slik reparerer brennmerker i en mikrobølgeovn

Hvis du eier en mikrobølgeovn, du sannsynligvis nødt til å forholde seg til brennmerker forårsaket av matlaging mat for lang. Mat spruter kan også bygge opp over tid på innsiden av mikrobølgeovnen din, noe som gjør rengjøringen ganske vanskelig. Heldigvis finnes det ting du kan gjøre for å bli kvitt brennmerker i mikrobølgeovnen.

Bruksanvisning


•  Hell ¼ kopp eddik og 1 kopp vann i en mikrobølgeovn-safe skål. Plasser denne bollen i mikrobølgeovnen, og koker det til den når en byll. Dampen fra denne løsningen bidrar løsne brent mat i mikrobølgeovnen.

•  Fjern forsiktig denne kokende løsning fra mikrobølgeovnen din.

•  Spray en universalrengjøringsmiddel på en klut, og tørk bort så mye av brent mat fra innsiden av mikrobølgeovnen som mulig.

•  Bland litt natron i et par spiseskjeer med varmt vann for å lage en lime for rengjøring. Deretter gni denne lim over de resterende brennmerker inni mikrobølgeovnen. Tillate denne løsningen for å suge i noen minutter, og tørk det bort med en fuktig klut. Gjenta denne prosessen til de gjenværende brennmerker i mikrobølgeovnen din forsvinne.