Hovudside

Hvordan Dig Out Roots med en elektrisk sag

by Walther

Hvordan Dig Out Roots med en elektrisk sag

Det er forskjellige måter å fjerne planterøttene, og fremgangsmåten som brukes, avhenger av type anlegg. Sammen med å grave ut røttene, kan du også bruke en elektrisk sag for å hjelpe deg å kutte røttene. For mindre anlegg, kan du bare bruke en spade for å grave opp røttene. Men for større planter og trær, kan en bajonettsag hjelpe deg kutte røttene.

Bruksanvisning


•  Bruk en spade til å grave en grøft rundt det store plante eller tre - typisk om en fot bort fra stammen eller bagasjerommet og om en fot dyp. Grave dypt nok til røttene er utsatt. Deretter holde grave utover, for å sørge for at grøften er bred nok rundt de utsatte røtter slik at du trygt kan betjene elektrisk sag for å skjære gjennom dem.

•  Kutt alle eksponerte røtter med din alternativ sag. Bajonettsager bruke herdet bladene som er i stand til å skjære gjennom tykke røtter. Andre elektriske sager vil også arbeide med visse typer røtter.

•  Fjern røttene med en spade eller hendene. Det er viktig at du sørge for at du bli kvitt alle kuttet røttene, slik at de ikke begynner å vokse et annet tre eller plante.

Tips og advarsler


  • Vær forsiktig hvis du prøver å fjerne et stort anlegg. Du må kanskje leie en profesjonell for større jobber.