Hovudside

Blomster som går med geranier i Borders

by Walther

Blomster som går med geranier i Borders

Geranier er frost-sensitive stauder, selv gartnere som bor i kalde vinterklima vokser det som en årlig. Det er mulig å overvintre geranier. Grave dem opp, legg i potter og vokse dem inne. Plasseres i et solfylt vindu, vil de komme gjennom til våren. Deretter kan du plante på våren med en rekke andre blomster for en munter grensen.

Kultur


Geranier vokse i full sol, og foretrekker godt drenert, rik jord. Velge blomster som liker den samme kulturen som geranier. Stemorsblomster og blomkarse er valg som vil fungere godt med geranier, eller prøve engelske prestekrager og marigolds. Hold grensen vannrik. Hvis bladene visner på en geranium de vil gule og faller av, forlater anlegget heller leggy og bart. Gjødsle med vannløselig gjødsel som pakken leder. Geranier kan vokse opp til 24 inches av sommeren er slutt.

Kontrastfarge


Sette av rosa og rødt av geranier med hvite og blå varianter. Lag en patriotisk grensen ved å plassere blå salvia på baksiden av sengen. Blomstene vises på spir opp til 36 inches høy. Plante røde geranier i midten av sengen og kant med hvite candytuft. En annen kombinasjon kan inkludere røde høye zinnias på baksiden av sengen, hvite geranier i midten og lyse blå lobelia som kanting.

Lignende farger


Spille opp de rosa og lilla av geranier med andre blomster som blomstrer i rosa og lilla. Ridderspore har runde, rosa blomster gruppert tett opp stilkene. Den vokser til 4 meter høy, så plante den i baksiden av grensen. Bladverket er fjærlett, så selv om anlegget er stor, vil det ikke overvelde bedet. Plassere en ramme av lilla lager foran ridderspore. Plante rosa og lilla geranier blant rosa og lilla petunia å fullføre grensen.

Samme farge


Lag en måne hage med alle hvite blomster for din blomsterbedet. Hvit ser ut til å gløde i kveld. Pair hvite geranier med hvite trompet blomster og hvite petunia. Edge sengen med hvite candytuft eller alyssum. Gi en luftig utseende til sengs med gypsophilia.

Shape


Hver enkelt geranium blomst har fem runde petals ordnet i en sirkel. Hver stilk bærer 50 eller flere blomster gruppert til en ball form. Det kan være så mange som 15 til 20 stammer trer på en enkelt plante. Stilkene er korte, bare ca 6 inches lang, men holdt over bladverket. Kontrast den runde formen på geranium med blomster som blomstrer på toppene, for eksempel løvemunn. Utfylle kuleformede geranium blomster med alliums, som også har hundrevis av små blomster samlet i en ball på toppen av en stamme.