Hovudside

Hvordan Resurface Betong Med Salt Damage

by Walther

Mange velmenende huseiere dumpe stein salt eller bordsalt på sine iskalde innkjørsler, fortau og verandaer hver vinter i et forsøk på å forhindre ulykker. Det de ikke vet er at salt i de fleste former er svært dårlig for betong, bryte ned de båndene som holder mur sammen og forårsaker disse strukturene å forvitre. En spesialitet betong avisings produktet skal brukes i stedet.

Bruksanvisning


•  dekke øynene med vernebriller og nesen og munn med et papir maske for å beskytte deg selv fra små betongpartikler. Chip bort noen uformelige ødelagte biter av betong med en meisel og slegge. Gni grov stålull eller stålbørste over alle områder med smuldrer betong for å fjerne det.

•  Skyll betong og la det tørke i to dager; selv om utsiden virker tørr, kan det i midten av betongen fremdeles er fuktige, siden det er porøst. Påfør flytende murverk bindingen til alle saltskadde områder, store og små, med malekoster. Ikke bruk så mye mur bånd som det puddles.

•  Skrap opp noen konkrete lapp med en rett metallsparkel. Bruke oppdateringen på alle de skadede områdene i et lag som er 3/8-tommers tykke. Skyv lapp inn i dypere områder med hjørnene av sparkel, når det er nødvendig.

•  La plasteret sitte i 20 minutter. Legg til mer konkret patch til hvert område, fylle den slik at den er på nivå med uskadet betong. Hold ansiktet av sparkelen parallelt med betongoverflaten og glatt toppen av hver patch; snu sparkel 45 grader og skrape kanten over hver patch for å fjerne ekstra produkt.

•  Cover alle patcher med plast tarps. Ta av tarps en gang om dagen og lett tåke de lappet områder med vann fra en sprayflaske. Sett tarps tilbake på plass etter hvert misting; fjerne dem helt etter syv dager.

Tips og advarsler


  • Betong patch kan kjøpes enten forberedt i en lufttett beholder, eller i pulverisert form som må blandes.