Hovudside

Herb Container Gardens

by Walther

Herb Container Gardens

Urter er ideelle planter for container hagearbeid. De fleste urter er ganske små planter og litt av dem går langt i en oppskrift eller medisinsk behandling. De er attraktive, aromatisk og lett å vokse og en sunn urtehage i containere kan blomstre innendørs under lysene i vinter.

Matlaging urter


Dyrk en middelhavshage til smaken din italienske kjøkken. Basil kommer i noen deilige varianter og alle dem som varm jord, solfylte flekker, sporadisk lys gjødsel og god drenering. Oregano vokser raskt og bør kuttes tilbake for å oppmuntre til ny vekst. Rosmarin liker sol og vann, men ikke for mye av heller. Den foretrekker en bit av kalk i jordsmonnet. Hvitløk vil vokse fra et fedd plantet oppreist i sin egen lille potten. Klipp av hvitløk blomster stilker så all energien går inn i røttene. Grave opp pære når bladene begynner å gå gul og brun i midtsommer.

Medisinske urter


Medisinske urter var stiften av healerens og Hjemmeværende hager. Det er en fornyet interesse for urter og dyrke dem i en beholder hage. Sitronmelisse vil trives i full sol og lukter herlig. De knuste blader ble brukt til å berolige brannskader. Peppermynte og kamille lykkelig bebo den samme vannrik container i en sol eller delvis skyggelagt spot. Tørkede blader er brygget for te å roe en urolig mage. Echinacea er pen, men de høye lilla coneflowers trenger en stor container. Prøve å plante den i en halv tønne med andre blomstrende urter, inkludert calendula og arnica. Echinacea tinktur brukes til å støtte immunforsvaret. Calendula er en aktuell healer tradisjonelt lagt til leppepomade og salver. Arnica-tilført olje vil bidra til å forhindre blåmerker og redusere hevelse.

Forplantning


Så frø innendørs for å starte dem av brønnen. Anlegg under en lett dekke av jord, i et solrikt vindu og prøve å dyrke urter på ca 60 grader Fahrenheit. Den kjølige temperaturen stimulerer planten blomstre. Anis, koriander, dill og fennikel bør bli seedet i sine permanente potter fordi de reagerer sterkt å bli transplantert. Herde av noen spirer dyrket innendørs før de går inn i containere i hagen. Lavendel, sitronmelisse, salvie og rosmarin vil vokse fra stiklinger tatt i løpet av slutten av våren og sommeren. Økende disse urtene i containere betyr færre transplantasjoner, potter som kan reise til fange sesong sol og stiklinger som kan heie på en sommer og overvintrer i sine potter, blir godt etablert av neste sommer.

Beholdere


Vær kreativ med urte beholdere. En duftende grønne urter søle ut av et par slitte boots eller høye topper er en vinduskarm hage skulptur. En gammel dekk i en solfylt hage spot, malt med fargerike tegneserie tusenfryd, gjør en stor hevet seng. Gallon vann mugger halvert kan enkelt tilpasses til å vokse en velsmakende kulinarisk avling. Urter vil vokse godt i åpningene i en jordbær potten, og du kan lage en levende grønn vegg av urter ved å kutte filt eller stoff festet til en kryssfiner backing og tucking i noen torv mose, jord og urter frøplanter. Nedbrutte strå og flettekurver få én sesong av livet som mini-urtehager. Kaste dem på komposthaugen når innhøstingen er i.