Hovudside

Keramisk Vs. Cast Iron Dutch Oven

by Walther

Enten du liker å lage mat utendørs over et bål eller foretrekker å holde seg til ditt hjem ovn og komfyr, investere i en jerngryte. Nederlandsk ovner har tykke vegger eller sider og er ganske tung. Bruke potten for matlaging supper eller stuinger, baking gryteretter og kjøttretter i ovnen, eller som en camping pott. Støpejern og keramiske nederlandsk ovner hver har verdifulle fordeler.

Krydder


Hvis du eier en støpejern nederlandsk ovn, må du riktig sesong potten. Sesong potten ved å helle olje eller smult på innsiden og legge salt og pepper. Bringe oljen til en byll, slå av varmen, og la pannen sitte. Når oljen kjøler, tørke ned på innsiden av den nederlandske ovnen med en tørr tørkepapir. Oljen danner et beskyttende belegg på innsiden av potten. Når du koker med jern potten i fremtiden, er det bare å tørke ut innsiden med et tørt papir håndkle eller klut håndkle. Keramiske potter krever ikke den samme krydder metode.

Rengjøring


Støpejern nederlandsk ovner må aldri vaskes i oppvaskmaskin og aldri senkes i vann. Noe vann igjen på potten øker risikoen for støpejern ruster, og rengjøring fjerner din krydder. For vanskelige flekker eller inntørkede på matvarer, fylle potten med varmt vann og kok opp på komfyren. Tømme vannet fra kjelen, og tørk av med et papirhåndkle. Keramiske nederlandsk ovner er generelt trygt å rengjøre i oppvaskmaskin eller for hånd vask.

Utendørs bruksområder


Støpejern nederlandsk ovner er vanligvis det beste alternativet for utendørs matlaging. Støpejern vil ikke smelte eller lider skade, selv når helt nedsenket i varmt kull. Plasser potten på glør og varmen sprer sakte gjennom pannen, noe som gir en enda matlaging overflaten. Dekker potten med lokk og presse glør over toppen. Keramiske ovner vil ikke holde seg så vel til varmen. Du risikerer å skade utsiden av potten og selv ødelegger potten fra utendørs bruk.

Innendørs bruk


Både keramikk og støpejern nederlandsk ovner er egnet for innendørs matlaging. Pottene er trygge for både komfyr og stekeovn bruk. Det er også mulig å starte stekeprosessen på komfyren og overføre potten til ovnen i ytterligere matlaging. Keramiske nederlandsk ovner er mer dekorative enn støpejern modeller og kommer i forskjellige farger, noe som gjør det mulig å finne en som passer din kokekar sett.