Hovudside

Hva er årsakene til Steam og Frost Inside Thermal Windows?

by Walther


Termiske vinduer er dobbelt- eller trippel-vindusrute vinduer. Luft eller annen inert gass blir funnet mellom rutene. Sjiktet av gass isolerer vinduet, og er et effektivt middel for å bevare varmen. Problemer oppstår når vindus selene er brutt og vann kommer inn i området mellom rutene. Når du er inne, går vannet gjennom sine normale sykluser. Når sollyset treffer vinduet, varmer vann og blir til damp. Når været blir kaldt vann fryser og blir til frost.

Kondens


Oppstår kondens på vindusflater, og over tid, kan føre til skade på vinduet integritet og segl. Fuktighet er til stede i luften hele tiden. Denne fuktigheten er større i løpet av noen sesonger enn andre, men det er alltid til stede. Dannes kondens når vinduet flaten er kjøligere enn den omgivende luft. Fuktighet samler seg på kjølige overflaten og vises som minutt dråper. Du vil merke at kondens har en tendens til å samle seg i hjørnene av vinduer eller på kantene. Dette er fordi varmen vanligvis tapt gjennom disse områdene, noe som gjør dem gunstigere for kondensoppbygning.

Stell og vedlikehold


Kondens buildup på ytterkantene av vinduene har potensial til å skade maling og vinduets framing materiale. Tre innrammingsmaterialer kan deformere. Metalliske rammer kan ruste eller korrodere. Kondens buildup innenfor forseglet glass svekker synlighet og er et tegn på en dårlig forsegling. Hvis du skifter ut vinduet er ikke et alternativ, og sørge for at weather, kittet eller annet vindu tetningsmateriale ikke er svekket. Tett med mer materiale. Når fuktigheten blir fanget innenfor den termiske glass, er det imidlertid ikke mulig å effektivt fjerne all kondens. Forsegles vinduer er bare en midlertidig løsning på et potensielt større problem. Vinduene vil til slutt må byttes ut.

Forebygging


Unngå kondens buildup ved å inspisere den termiske forsegling mellom rutene før og under installasjonsprosessen. Energieffektive vinduer, de med inerte gasser mellom vindus lag eller de med lav-emissivitetsinnstillinger belegg, er i stand til å tåle fuktige forhold bedre enn andre typer termiske vinduer. Totalt sett, jo mindre luftfuktighet, vil mindre sannsynlig at fuktighet trenger inn i varmepakningen. Hold innendørs luftfuktighet lav gjennom god ventilasjon, ventilasjon tørketromler på utsiden, ved hjelp av avfuktere og ta kortere dusjer.

Betraktninger


Kondens buildup innen termiske vinduer kan være grunn til bekymring, fordi dette kan tyde på kondens buildup i andre husholdnings områder. Kondens buildup nær stikkontakter utgjør en elektrisk risiko under bruk. Buildup innenfor murene er en medvirkende faktor for mugg og mugg skader.