Hovudside

Hva kan jeg plante Nær septiktank?

by Walther

Hva kan jeg plante Nær septiktank?

Det korte svaret på hva kan du plante i nærheten av en septiktank er, ikke noe stort. Ingen store busker eller trær skal plantes eller lov til å vokse over eller i nærheten av din septiktank. De rotsystemer fra disse store planter vil etter hvert vokse inn i avløpsrør, forårsaker tresko og gjengi systemet ubrukelig. Mens du må være forsiktig når planting, har du noen valg når det gjelder å plante utvalg.

Plen


Den beste landskaps alternativ for områder over eller i nærheten av septik-systemer er en tykk, sunn plen. De rotsystemer fra plenen vil ikke være dypt nok til å forstyrre den septiktank og vil ikke bare bidra til å forhindre erosjon, men plantelivet bidrar også med fordampning prosessen. Mens en plen er det beste alternativet, bør det klippes med en push klipperen eller standard plentraktor. Større traktorer og all biltrafikk bør holdes borte fra septiktank. Den PVC-rør, betong fordelingsboks og septiktank er ikke designet for å støtte bilens vekt og store skader kan gjøres.

Blomsterbed


Grunne blomsterbed eller til og med hevet blomsterbed kan gjøres over heftelser felt og septisk systemer. Disse plantene, mye som gresset, har et grunt rotsystem og vil ikke forstyrre den normale driften av septiktank. Forsiktighet bør vises når landskaps, imidlertid. Når septiktank må tømmes entreprenøren må ha tilgang til septiktank området. Blomsterbed bygget i feil område kan bli skadet eller kan være nødvendig å bli fjernet helt for å tillate pumping prosessen skal være ferdig. Selv om dette ikke vil skade septiktank, kan det bli en kostbar og uønsket irritasjon.

Hager


Grønnsakshager er et annet alternativ så lenge plantene du velger har et grunt rotsystem. Selv dette kan motvirkes noe ved bruk av hevet senger. Du bør aldri konstruere en hevet seng rett over fordeling boks for dine feltlinjer. Mye som septiktank seg selv, kan du trenger tilgang til fordelingsskapet på et tidspunkt og ikke ønsker å ødelegge din landskaps for å gjøre det.