Hovudside

Slik fjerner Mugg Fra Painted Wood

by Walther

Mugg er en type sopp som trives i varme, fuktige miljøer. Funnet både inne og ute, kan mugg vokse på nesten alle overflater og kan bli spesielt problematisk i områder der fuktighet er utbredt, for eksempel på badet eller under vasken. Mugg er spesielt glad i inventar og møbler laget av naturlige, fiberprodukter som tre som sopp bruker alle tilgjengelige organiske materialer som matkilde. I tillegg kan mineraler i mange typer maling også benyttes av mugg, noe som gjør malt tre en spesiell utfordring å behandle.

Bruksanvisning


•  Don verneutstyr før du prøver mugg fjerning. Ta på gummihansker, vernebriller, en langermet skjorte og full-lengde bukser. Pass på å velge klær som er av liten eller ingen verdi som de kan bli misfarget som følge av renseprosessen, spesielt hvis du forsøker å fjerne mugg fra en overhead plassering. Åpne alle tilgjengelige dører og vinduer for å gi tilstrekkelig ventilasjon.

•  Kombiner en gallon av varmt vann og en kopp klor blekemiddel i en stor bøtte. Rør inntil de to er godt blandet. Fyll en annen bøtte med rent vann.

•  Dypp en myk børste i løsningen, og deretter bruker den våt pensel til det berørte området. Skrubb forsiktig ved hjelp av små sirkulære bevegelser, arbeider på ett lite område om gangen.

•  Sug en svamp i blekemiddel vann. Vri overflødig væske fra svampen og deretter bruke den til å tørke bort løsnet rusk.

•  Dypp svampen i bøtte med rent vann og klem for å fjerne eventuelle blekemiddel fra fibrene. Tørk det behandlede området med ren svamp, skylle bort overflødig blekemiddel vann.

•  Pat området med et rent håndkle for å fjerne overflatefuktighet. Hvis noen mugg fortsatt, gjenta prosedyren. La treverket tørke helt før du prøver en annen behandling.

Tips og advarsler


  • Å fremskynde tørkeprosessen, kan en liten vifte plasseres foran fuktig treverk.