Hovudside

God Wax for Vinyl gulv

by Walther

Vinyl eller gulvbelegg har vært et populært valg for flere tiår blant huseiere og bedrifter. Et rimelig alternativ til keramikk eller marmorgulv, er vinyl tøff og står seg godt mot riper, slitasje og flekker. Moderne teknologi har forbedret utseendet på vinylgulv ved å legge til et mylder av nye farger og stiler. Vedlikehold er enkelt. Følg disse nyttige tips for å velge en god voks for vinylgulv.

En god start


Holde gulvet rent er svært viktig. Spores i skitt og smuss kan slite på gulvets blanke overflaten. Jevnlig feie eller vakuum for å unngå grus oppbygging. Unngå å skrubbe verktøy og slipemidler eller sterke løsemidler ved rengjøring og mopping. Eksperter foreslår at bruk av en mild oppvask væske i varmt vann er best for generell vask. Riktig vedlikehold er avgjørende for å opprettholde glans og liv en vinyl gulv.

Ulike typer gulv


De fleste vinylgulv er utstyrt med en uretan lag, bidra til å skape en flekkavvisende overflate samtidig som man gjør rengjøringen mye enklere. Noen vinylgulv kan ha en PVC (polyvinylklorid) belegg, som enkelt viser merker og riper. Et par strøk med polish anbefales for å opprettholde livet av PVC vinyl gulv.

Kommersielle gulv krever periodisk spray-polering. Disse gulvene også er rutinemessig fratatt sine topp voks ved hjelp av industrielle løsemidler og profesjonell rengjøring pads. Spesiell polish brukes deretter. Disse typer gulv krever vanligvis ekspert omsorg og service.

No-voks gulv har et belegg som ikke krever at du buff eller voks. Voksing vil faktisk snu gulvet gul og krever ekstra stripping av gammel polsk.

Velge en god voks


Følg produsentens retningslinjer for gulv som krever polering. Disse anbefalingene kan omfatte godkjente merker av polsk, samt konkrete tiltak på hvordan du skal voks gulvet. Ikke bruk voks eller forsøke å buff en uretan vinyl gulv.

Søk og vurdere ulike produkter. Surfe på Internett for å få mer informasjon om ulike typer voks brukt og akseptert for vinylgulv. Sammenlign priser samt online kunder. Du kan også være lurt å vurdere å bruke mer miljøvennlige voks og poleringsmidler.

Spør din lokale kjøpmann. Besøk en nærliggende hjem forhandler eller jernvarehandel for å få anbefalinger om å velge en god vinyl gulvvoks. Du må oppgi hva slags type vinyl gulv du har til å motta den aktuelle råd.

Teste produktet. Påføre voksen i et lite område av gulvet for å sikre at det fungerer riktig og effektivt. Konsulter forhandleren eller produsenten returrett.