Hovudside

Hva er forskjellen mellom meksikanske Heather & Falske Heather planter?

by Walther

Anlegget Cuphea hyssopifolia går av flere felles navn, inkludert falske lyng, meksikanske lyng og falske meksikanske lyng. Det er også minst én sorten identifisert ved navn 'Mexican Heather. Denne forvirringen påpeker problemet med vanlige navn, som gjør det vanskelig for folk vet nøyaktig hvilken plante blir diskutert. Mindre forvirrende er forskjellene mellom falsk lyng og "true" lyng.

Sann Heather


Assosiert med de harde, ensomme heier på de britiske øyer hvor få planter kan overleve, sann lyng krever svært lite omsorg, men tolererer ikke varme somre. Veldig tøffe ting, lyng ble tradisjonelt brukt til å gi stammer for koster og stuffing for madrasser; det ble også brygget i ale. Lyng blomster er svært liten, og farger inkluderer lilla, lavendel, rosa, hvit, magenta og rødt. Under dyrking disse svært små busker foretrekker litt surt jordsmonn og kjølige, fuktige klima.

Falsk Heather


Falsk, eller meksikansk, lyng trives i varmen. Oppreist og shrubby men vokser til en maksimal høyde på 18 til 24 inches, ligner falsk lyng sann lyng på avstand. Den produserer flat spray av blader som er myk og finfordelt, nesten som bregne blader, selv om dets små avlange blader likne de av Scotch lyng, eller Calluna vulgaris. Falsk lyng, en fjern fetter av crape myrt, blomstrer rikelig til frost - noe som gjør det til et stadig blomstrende plante i svært milde klima. Avhengig av variasjon, Blomstene er hvite, rosa, lilla eller rødt. En god sommerfugl plante, er falsk lyng hjort resistente, ifølge Texas A & M.

Varianter


Sorten 'Mexican Heather White "med hvite blomster, gjør det spesielt godt i Florida. 'Allyson' trenger ikke å bli klemt tilbake fordi det har en naturlig tett, kompakt form, større blader og rikelig blomster. 'Comp,' med rose-lilla blomster, er også kompakt og godt som et bunndekke, vokser bare 12 inches høy ennå 24 inches bred. 'Monga' har snø-hvite blomster og klemmer bakken, står 8 inches høy og spre 18 inches.

Dyrking


Nyttig som en liten landskapet busk eller sengetøy plante i masse beplantning, containere og kurver / men også som bunndekke og kanter, vokser falsk lyng i sterkt lys til delvis skygge. Du vil få flere blomster i klarere lys, men vegetasjon vil lide i for mye sol. Hvis du vokser det som en potteplante, gir sterkt lys, men holde den ut av direkte sollys. Kniping vil produsere bushier planter. Meksikansk eller falsk lyng tåler en rekke av jord, men foretrekker fuktige forhold. For å unngå sopp rot råtner, er godt drenert jord avgjørende. Planter har en spredning vane, og store klumper kan deles. Også forplante av tippe borekaks eller la plantene til selv purke i mildt klima.

North vs South


Native til Mexico, Guatemala og Honduras, ble falsk lyng opprinnelig introdusert til USA som et frø-oljeproduserende anlegg. I milde været områder i sør og vest er det dyrkes som en staude, men i kaldere klima er det en årlig som dør med ankomsten av frost. En kald-vinter alternativet vokser det i en beholder så hente det innendørs som en potteplante før temperaturen synke.